Απεργία στα ΜΜΜ στις 8 και 9 Οκτωβρίου – Δείτε αναλυτικά πώς θα κινηθούν

Από neolaia.gr Team 7 Οκτωβρίου 2019

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την εβδομάδα αυτή. Δείτε αναλυτικά!

Η εβδομάδα αυτή ξεκινάει με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Με τα τρένα και τον προαστιακό να τραβάνε χειρόφρενο, όπως έχει προαναγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, έχουν ανακοινωθεί τρεις τρίωρες στάσεις εργασίας. Οι στάσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν από 05:00 έως 08:00, 13:00 έως 16:00, 21:00 με 24:00. Μάλιστα, αναμένεται να έχουν επιπτώσεις σε όλα τα δρομολόγια που έχουν επίσημη ώρα αναχώρησης ή άφιξης κατά τη διάρκεια που θα πραγματοποιούνται.

Επίσης, έχει ανακοινωθεί και 24ωρη απεργία για την επόμενη ημέρα, Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου. Σημειώνεται πως τις ώρες των στάσεων εργασίας, καθώς και την ημέρα της 24ωρης απεργίας, το μετρό δε θα κινείται στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

Δες αναλυτικά την ανακοίνωση της ΠΟΣ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις:

«Η ανεπίτρεπτη κωλυσιεργία που επιδεικνύει η διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως προς το ζήτημα της υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία έχει λήξει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην καλύπτονται από συλλογική σύμβαση, και να τίθεται σε κίνδυνο το εργασιακό τους μέλλον, ενόψει μάλιστα και της συγχώνευσης της εταιρείας που πρόσφατα εξαγγέλθηκε.

Η συλλογική σύμβαση εργασίας του ΟΣΕ που έχει ήδη υπογραφεί από το Μάρτιο και βρίσκεται «εγκλωβισμένη» στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να τύχει της έγκρισης της κυβέρνησης για ζητήματα που έχουν συμφωνηθεί.

Αντιδρούμε στο νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, μέσω του οποίου προωθούνται πρωτόγνωρες διαδικασίες, που όχι μόνο καταπατούν τα εργασιακά μας δικαιώματα – όσα μας έχουν απομείνει – αλλά προωθούνται και διαδικασίες ηλεκτρονικού φακελώματος των συνδικάτων.»

Δες ακόμα: ΟΑΣΑ: Ριζικές αλλαγές ετοιμάζονται για τις αστικές συγκοινωνίες

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486