Αμαζόνιος: Το δάσος που καίγεται μέχρι σήμερα (video)

Από neolaia.gr Team 10 Οκτωβρίου 2019

Στην περιοχή έχει αρχίσει να επικρατεί πλέον το "δίκιο του ισχυρού"

Ένα από τα μείζονα θέματα που απασχόλησαν την παγκόσμια κοινότητα από το περασμένο καλοκαίρι είναι οι καταστροφικές πυρκαγιές στο δάσος του Αμαζονίου, οι οποίες, σύμφωνα με μαρτυρίες, συνεχίζουν να καίνε μέχρι σήμερα.

Περισσότερες από 74.000 φωτιές έχουν καταγραφεί από Ιανουάριο του 2019 μέχρι σήμερα, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Διαστημικών Ερευνών της Βραζιλίας (INPE), η χώρα αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο κύμα πυρκαγιών της τελευταίας πενταετίας. Σε σχέση μάλιστα με το 2018, οι δορυφόροι έχουν καταγράψει αύξηση 84% στον αριθμό τους.

Ο κίνδυνος για τη βιοποικιλότητα του τροπικού δάσους παραμένει, δεδομένου ότι οι φωτιές δεν έχουν πλήρως κατασβεστεί και επομένως, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι εξαιρετικά σημαντικές. Στο βίντεο που ακολουθεί, γινόμαστε μάρτυρες της φονικής πυρκαγιάς στον Αμαζόνιο της Βραζιλίας, βλέποντας διάφορους κτηνοτρόφους και ξυλοκόπους να ανησυχούν ιδιαίτερα για το ποιο θα είναι το μέλλον, τόσο του δάσους όσο και το δικό τους. Ένας από αυτούς μάλιστα τονίζει ότι στην περιοχή επικρατεί πλέον το δίκιο του ισχυρού, ασκώντας δριμεία κριτική στον ακροδεξιό πρόεδρο Μπολσονάρου και τις αντιπεριβαλλοντικές πολιτικές του τα τελευταία χρόνια.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δείτε ακόμα: Τρεις έφηβοι που αγωνίζονται για να σωθεί ο πλανήτης

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486