Έξοδος στην Αθήνα: 10 events που αξίζει να δεις (11/10 - 30/10)
Οι προτάσεις του neolaia.gr για πάρτι, φεστιβάλ, μουσικά δρώμενα, θέατρο & σινεμά!

Αθηναϊκά PARTIES

✔Banana Boys @ Six Dogs

BananaMusic

#djFloba aka @Phillipe Missas

spps aka @Spyros Panagopoulos

Αυτό το Σάββατο 12 Οκτωβρίου μια ολοκαίνουργια σεζόν ανοίγεται μπροστά μας και μας καλωσορίζει με bananaboys! Για ακόμη μια φορά, οι Bananaboys είναι εδώ για να αποδείξουν ότι στην εποχή του διαδικτυακού flirt, υπάρχει ακόμα διάθεση για πραγματικά φιλιά και γνωριμίες. Τα bananaboys επιστρέφουν ανανεωμένα, έτοιμα για parties και αξέχαστες βραδιές και για να μην ξεχνιόμαστε… Φλερτάρουμε με ευγένεια και τακτ και μόνο αν λάβουμε το ΟΚ συνεχίζουμε.

Αγαπάμε all body types και αφήνουμε έξω από την πόρτα οποιαδήποτε συμπεριφορά φέρνει σε δύσκολη θέση οποιοδήποτε άτομο!

Διασκεδάστε Υπεύθυνα!

12/10, 6 d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 23:00, εισ.: Δωρεάν

✔Zaq @ Cantina Social // Tuesdays

Ποιος είπε ότι δε βγαίνουμε τις Τρίτες;;;

Οι επισκέψεις του Zaq στo booth του Cantina Social συνεχίζονται μέχρι τις 30 Οκτωβρίου και κάθε Τρίτη του Φθινοπώρου με κέφι, πολύ χορό και φανταστικά Visuals απ’ το προσωπικό του αρχείο.

Tα 5 τελευταία χρόνια, ο Zaq ασχολείται τα με τη μουσική παραγωγή και τα synthesizers, ενώ ως DJ παίζει μουσική τα τελευταία 10 χρόνια.

Αthens downtown vibes and exotic rare disco grooves. Extreme rarely video footage Included!

Κάθε Τρίτη μέχρι 30/10, 22:00, Cantina Social, Λεωκορίου 6-8, Ψυρρή 

Φωτογραφία: Cantina Social Facebook

✔Street Techno – Cirkle & Desmond Kind @ Kudeta

Η ομάδα της Street Techno ετοιμάζει άλλο ένα δυναμικό event Rooftop party αυτό το Σάββατο στις 12 Οκτώβρη!

Που αλλού;

Στο γνωστό καθιερωμένο ύφος της, στο Kudeta στην “καρδιά” του Κεραμεικού, μόλις 1 λεπτό μακριά από τη στάση του μετρό και με θέα όλη την Ακρόπολη.

Line up:

– Desmond Kind
– Bicko.N

Special Guest: Cirkle (Vault_88)

12/10, Βουτάδων 54, Γκάζι, 11:30 – 06:00, ΜΕΤΡΟ: Κεραμεικός (1 λεπτό με τα πόδια), Είσοδος: 5 ευρώ.

Θέατρο

✔«Το τέλος του Έρωτα» του Pascal Rambert @ Θέατρο Δεκατέσσερα

Πρεμιέρα: Πέμπτη 17 Οκτωβρίου

‘‘Ο Αλμπέρ Καμύ έγραψε πως το μόνο σοβαρό ερώτημα είναι τo αν πρέπει ν’ αυτοκτονείς ή όχι.

O Tομ Ρόμπινς έγραψε πως το μόνο σοβαρό ερώτημα είναι αν ο χρόνος έχει αρχή και τέλος.

Το μόνο σοβαρό ερώτημα εντέλει είναι:Ποιός μπορεί να κάνει την αγάπη παντοτινή;

Απάντησέ μου σε αυτό και θα σου πω αν αξίζει να αυτοκτονήσεις ή όχι.

Απάντησε μου σε αυτό και θα σε καθησυχάσω για την αρχή και το τέλος του χρόνου.’’

(Απόφθεγμα από τον τρυποκάρυδο του Τομ Ρόμπινς)

Ο Γάλλος συγγραφέας και χορογράφος Pascal Rambert παρουσιάσε το έργο του ‘‘Το τέλος του Έρωτα’’ πρώτη φορά το 2011, στο φεστιβάλ της Avignon, γνωρίζοντας έκτοτε διεθνή επιτυχία. Μέχρι το 2018 το έργο του έχει παιχτεί πάνω απο 180 φορές στην Γαλλία και στο εξωτερικό, κατακτώντας σημαντικές βραβεύσεις (βραβείο κοινού, βραβείο καλύτερου σύγχρονου Γαλλικού θεατρικού έργου από την Syndicat de la Critique, βραβείο Λογοτεχνίας από το French Centre national du théâtre κ. α).

Οι δύο πρωταγωνιστές της ιστορίας, ο Σταν και η Όντρεϊ, συναντιούνται για να δώσουν τέλος στη σχέση τους. Έχοντας ως όπλο τους τον λόγο, ο οποίος εκτοξεύεται παραληρηματικά και προσγειώνεται ανελέητα στα σώματά τους, κατακερματίζουν ο ένας τον άλλον, οικοδομώντας μιαν “αστική” τραγωδία. Είναι μια ακτινογραφία λόγου και σώματος, το χρονικό ενός χωρισμού σε απευθείας μετάδοση, Είναι η δολοφονία του John Lennon από το ρεβόλβερ του Mark David Chapman, μπροστά απο το Dakota Building. Γιατί ίσως αυτή είναι η αναπόδραστη μοίρα του έρωτα. Να δολοφονείται εν ψυχρώ, εκεί που δεν το περιμέναμε. Ξανά και ξανά.

Ερμηνεία: Θωμάς Καζάσης, Φένια Σχοινά

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Καννελόπουλος

Από Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, “Το τέλος του Έρωτα”, Θέατρο Δεκατέσσερα, Καλλιρόης 10, Αθήνα, Τηλ. | 693 219 5393, Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Πέμπτη & Παρασκευή στις 21:15, Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 12€, Μειωμένο: 8€, Ατέλειες: 5€, Προπώληση εισιτηρίων, Viva.gr

«Δείπνο Ηλιθίων»

H sold out παράσταση των τριών τελευταίων ετών, συνεχίζεται για τέταρτη χρονιά στο Θέατρο Κάππα. Η πολυβραβευμένη κωμωδία του Φρανσίς Βεμπέρ, που έχουν λατρέψει κοινό και κριτικοί, ανοίγει αυλαία στις 3 Οκτωβρίου.

H υπόθεση:

Ο Πιερ Μπροσάν (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), πλούσιος μεγαλοεκδότης στο Παρίσι, οργανώνει κάθε εβδομάδα με τους πλούσιους φίλους του ένα… ιδιότυπο δείπνο: Καθένας βρίσκει έναν «ηλίθιο», τον καλεί στο δείπνο, τρώνε, πίνουν, διασκεδάζουν, γελούν εις βάρος των ανυποψίαστων καλεσμένων τους και στο τέλος, αυτός που έχει φέρει τον πιο τέλειο «ηλίθιο», στέφεται νικητής!

Ο Φρανσουά Πινιόν (Σπύρος Παπαδόπουλος), ένας αθώος, αφελής, καλοπροαίρετος άνθρωπος, είναι ο πολλά υποσχόμενος «ηλίθιος» του Πιερ γι’ αυτήν την εβδομάδα. Τον καλεί στον σπίτι του για να γνωριστούν και εν συνεχεία να πάνε στο δείπνο. Κι εδώ αρχίζει μία σειρά από ανατροπές, όπου διαλύονται τα πάντα. Ο Πινιόν με την αφέλεια και την αθωότητά του, προκαλεί απανωτούς σεισμούς. Μέσα σε λίγη ώρα, ο άτρωτος “man of the year”, Πιερ, αποδομείται και γίνεται αξιοθρήνητος ανθρωπάκος.

Tελικά, ποιος απ’ τους δύο είναι ο ηλίθιος; Ο ευρών αμειφθήσεται!

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 19:00 (λαϊκή απογευματινή), Πέμπτη 21:00, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00 και 21:00, Κυριακή 18:00 και 21:00

Τιμές εισιτηρίων: Τετάρτη 15€, Πέμπτη 18€, Παρασκευή 18 €, Σάββατο απόγευμα 18€, Σάββατο βράδυ 20€, Κυριακή απόγευμα 18€, Κυριακή βράδυ 20€, Φοιτητικό 12€ , ΑΜΕΑ – Ανεργίας – Παιδικό – Θέσεις Περιορισμένης Ορατότητας 10€

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΠΠΑ Κυψελης 2, Κυψελη

Μουσικό Stand up

✔Γιάννης Νιάρρος – «Life Before Grammy’s» @ Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Mετά τις συνεχείς ερμηνευτικές του διακρίσεις στο θέατρο, αλλά και στον κινηματογράφο («Στέλλα Κοιμήσου» – «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα» – «Ορέστεια» – «Νοτιάς»), o βραβευμένος ηθοποιός Γιάννης Νιάρρος, αφήνει για λίγο το θεατρικό σανίδι για να αποκαλύψει στο κοινό και την πολυτάλαντη μουσική του διάσταση.

Από την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα, o Γιάννης Νιάρρος στήνει με τους συνεργάτες του ένα πρωτότυπο Stand-up comedy μετά μουσικής και ανεβαίνει στην σκηνή του Upstage στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο για να παρουσιάσει ένα απρόβλεπτο, μουσικοθεατρικό one-man show, το “Life Βefore Grammy’s”.

Ο ηθοποιός – μουσικός αφηγείται την σχέση του με την τέχνη, την μουσική και τον έρωτα, χτίζοντας μιαν ανεπανάληπτη περσόνα. Έναν εκκεντρικό, ψωνισμένο, ευαίσθητο και ξεκαρδιστικό μουσικό, στην αναζήτηση της μουσικής του ταυτότητας. Σ’ αυτό το μουσικό του ταξίδι στα διάφορα μουσικά στυλ (blues, rock, funk, pop, disco, jazz, hip-hop, trap,ελληνικά) και στα θεατρικά νούμερα, θα τον συνοδεύουν κάθε Δευτέρα δύο special guests από τον χώρο της μουσικής και του θεάτρου.

Θέατρο, μουσική και stand-up comedy σ΄ένα αξέχαστο βράδυ στο Γυάλινο UpStage.

21:30, ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη τηλ.: 210 9315 600, www.gialino.gr, Τιμές: Εισιτήριο εισόδου 8€ (δεν περιλαμβάνεται κατανάλωση), 7 ευρώ με μπύρα ή κρασί στο bar, 8 ευρώ ποτό στο bar, 8 ευρώ μπύρα ή κρασί σε τραπέζι, 10 ευρώ ποτό σε τραπέζι, 30 ευρώ φιάλη κρασί | 2 άτομα, 60 ευρώ φιάλη ποτού | 4 άτομα, Προπώληση εισιτηρίων: δίκτυο viva.gr, ηλεκτρονικά στο www.viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876

Φεστιβάλ

✔Chocolate Fest Vol.2 @ Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ.

ΤΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

Το ChocolateFest, το 1ο φεστιβάλ της χώρας αφιερωμένο στην σοκολάτα, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το Φεβρουάριο του 2019, επιστρέφει για ένα 2ο μεγαλύτερο και πιο σοκολατένιο 4ήμερο με σκοπό να γλυκάνει μικρούς και μεγάλους. Από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ, εκθέτες από σοκολατοποιίες, γνωστά ζαχαροπλαστεία, μέχρι ειδικά διαμορφωμένα pop – up περίπτερα και γνωστοί pastry chefs θα παρουσιάσουν σοκολατένια προϊόντα σε ποικίλες μορφές και θα σας ξετρελάνουν!

Μετά τη μεγάλη, πρώτη του επιτυχία όπου προσέλκυσε πάνω από 30.000 επισκέπτες, το ChocolateFest, σκοπεύει να φέρει και πάλι κοντά μερικά από τα πιο αγαπημένα μας πράγματα στον κόσμο: την καλλιτεχνική δημιουργία, τη ζαχαροπλαστική, τους παραμυθένιους γευστικούς πειρασμούς και φυσικά τη σοκολάτα! Για τέσσερις μέρες θα συγκεντρωθούν στο Παλαιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ εκθέτες, brands, ζαχαροπλαστεία, chefs και τεχνίτες της σοκολατένιας γεύσης που θα δημιουργούν, έχοντας πάντα σαν βάση το λατρεμένο μας υλικό και φυσικά χιλιάδες επισκέπτες που αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρόν.

Πάρε μέρος στον διαγωνισμό μας για να βρεθείς στο πιο γλυκό φεστιβάλ της Αθήνας!

Chocolate Fest VOL.02, Πέμπτη έως Κυριακή 17 – 20 Οκτωβρίου 2019, Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ, Ερμού 1 & Πειραιώς, Γκάζι, Ώρες λειτουργίας, Πέμπτη | 16:00 – 23:00, Παρασκευή | 16:00 – 23:00, Σαββάτο | 11:00 – 23:00, Κυριακή | 11:00 – 23:00, Γενική Είσοδος: 3€.

Συμμετοχική Performance

✔Τhe Quiet Volume: Ant Hampton & Tim Etchells @ KΠΙΣΝ

Ο Tim Etchells, ηγετική μορφή της Forced Entertainment, μαζί με τον Βρετανό Ant Hampton είναι οι δημιουργοί της συμμετοχικής performance «The Quiet Volume», η οποία έχει ταξιδέψει σε 12 χώρες και πλέον παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο ΚΠΙΣΝ, υπό την καθοδήγηση του Ant Hampton.

O όρος “Autoteatro” περιγράφει μια σειρά perfomances μικρής κλίμακας, ειδικά σχεδιασμένες για συγκεκριμένους χώρους, που ζωντανεύουν με τη συμμετοχή του κοινού.

Το “The Quiet Volume” αποτελεί έναν συνδυασμό σιωπής και συγκέντρωσης που έρχεται για να φέρει στην επιφάνεια τη μαγεία που κρύβεται στην καρδιά της εμπειρίας της ανάγνωσης, απελευθερώνοντας στοιχεία που θεωρούμε βαθιά προσωπικά και την ίδια στιγμή, μας καλεί να τα μοιραστούμε με έναν άλλον αναγνώστη.

Στον δεύτερο όροφο των αναγνωστηρίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, λοιπόν, δύο συμμετέχοντες, καθισμένοι σε ένα τραπέζι, φορούν ακουστικά και έχουν μπροστά τους ένα κόκκινο και ένα κίτρινο τετράδιο και μερικούς τόμους βιβλίων. Καθώς λαμβάνουν στα ακουστικά τους οδηγίες ψιθυριστά, διαβάζουν σιωπηλά αποσπάσματα από τη μικρή στοίβα των βιβλίων τους.

Από 11/10, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Καθημερινά: 18:00-20:40 (20 λεπτα slots), Είσοδος ελεύθερη (με προεγγραφή)

Σινεμά

✔Joker

Η πιο πολυσυζητημένη ταινία της χρονιάς αφορά τη νέα εκδοχή του διασημότερου κακού στην ιστορία της ποπ κουλτούρας, «Joker» και η οποία απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία, κατοχυρώνοντας μία θέση στην οσκαρική κούρσα του 2020.

Πάντα μόνος ανάμεσα στο πλήθος, ο Άρθουρ Φλεκ, τον οποίο ενσαρκώνει αριστουργηματικά ο Χοακίν Φίνιξ, αναζητά να συνδεθεί. Καθώς περιφέρεται στην εχθρική Γκόθαμ, ο Άρθουρ φοράει δύο μάσκες. Τη μία τη βάφει ο ίδιος στο πρόσωπο του κάθε πρωί που δουλεύει ως κλόουν. Τη δεύτερη δεν μπορεί να τη βγάλει ποτέ. Είναι η μεταμφίεση που κρύβει τη μάταιη προσπάθεια του να γίνει μέρος του κόσμου γύρω του και όχι απλώς ένας καταπατημένος άντρας. Ορφανός από πατέρα (γιατί ποιος αντιήρωας δεν έχει daddy issues;), ο Άρθουρ έχει μία αδύναμη μητέρα, που τον φωνάζει Happy, το παρατσούκλι που του καλλιεργεί ένα μόνιμο, σπασμωδικό χαμόγελο για να κρύψει τον πόνο μέσα του. Αλλά, κάθε φορά που τον περιγελούν, αυτός ο κοινωνικά απόβλητος άντρας εκτροχιάζεται ακόμα περισσότερο.

Σκηνοθεσία: Τοντ Φίλιπς

Σενάριο: Τοντ Φίλιπς και Σκοτ Ρίβερ

Στην ταινία πρωταγωνιστούν: Χοακίν Φίνιξ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ζάζι Μπιτζ, Φράνσις Κόνροϊ, Μαρκ Μάρον, Μπιλ Καμπ, Γκλέν Φλέσλερ, Σι Γουίγκαμ, Μπρετ Κάλεν, Ντάγκλας Χοτζ και Τζος Πάις.

Το JOKER κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες από τις 3 Οκτωβρίου 2019.

Που θα δεις την ταινία: https://www.athinorama.gr/cinema/movieplaces.aspx?id=10066078 

✔Το Πορτρέτο μιας Γυναίκας που Φλέγεται

Πρόκειται για ένα παθιασμένο ρομάντζο εποχής που δεν μπορούσε να μην κερδίσει βραβείο σεναρίου στις Κάνες. Η ιστορία εκτυλίσσεται στη Βρετάνη του 1770, όπου μια γυναίκα ζωγράφος, η Μάριαν, αναλαμβάνει το γαμήλιο πορτρέτο μιας γυναίκας που αρνείται να παντρευτεί που μόλις άφησε το μοναστήρι, της Ελόϊζ. Ο πίνακας πρέπει να ολοκληρωθεί χωρίς εκείνη να το γνωρίζει, γι’ αυτό και την παρατηρεί κάθε μέρα με διακριτικότητα, ώστε να μην την καταλάβει.

Σκηνοθεσία: Σελίν Σιαμά

Πρωταγωνιστούν: Αντέλ Ενέλ, Νοέμι Μερλάν, Βαλέρια Γκολίνο

Που θα δεις την ταινία: https://www.athinorama.gr/cinema/movieplaces.aspx?id=10066150

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;