Ακραίο! Φοιτήτρια έδωσε λευκή κόλλα και βαθμολογήθηκε με άριστα!
Εγώ όταν είχα δώσει λευκή κόλλα, πάντως, μου έβαλαν μηδέν!

Μία από τις πιο περίεργες ειδήσεις που έχουμε διαβάσει τελευταία είναι αυτή μίας φοιτήτριας από την Ιαπωνία που έδωσε λευκή κόλλα στις εξετάσεις και… βαθμολογήθηκε με άριστα. Ξέρω τι σκέφτεσαι! Γιατί δεν έχει γίνει και εσένα! Αλλά, η απάντηση δεν είναι τόσο απλή!

Βλέπεις, ο καθηγητής της συνειδητοποίησε ότι η εν λόγω μαθήτρια είχε γράψει την έκθεσή της με αόρατο μελάνι! Για να σε δω τώρα τι θα πεις!

Πρόκειται για την Έιμι Χάγκα που ακολούθησε την τεχνική “αμπουριντάσι” των νίντζα. Μάλιστα, για να καταφέρει να δημιουργήσει αυτό το αόρατο μελάνι ξόδεψε αρκετές ώρες, μουσκεύοντας και συνθλίβοντας φασόλια σόγιας.

Το μελάνι αυτό που δημιούργησε η μαθήτρια, εμφανίζεται στο χαρτί όταν το ζεσταίνεις. Έτσι, ο καθηγητής της το ζέστανε τοποθετώντας το πάνω από τη θερμάστρα του. Πρέπει να δώσουμε και ένα μπράβο στον καθηγητή της που το σκέφτηκε.

Η ίδια η μαθήτρια, όπως δήλωσε στο BBC:

“Είναι κάτι που έμαθα από ένα βιβλίο όταν ήμουν μικρή. Ήλπιζα μόνο ότι δεν θα σκαρφιζόταν κανείς άλλος την ίδια ιδέα.”

Η Χάγκα άριχσε να ενδιαφέρεται για τους νίντζα ​​από τότε που παρακολουθούσε μια παιδική τηλεοπτική εκπομπή. Ενώ, μετά την εγγραφή της στο Πανεπιστήμιο Μίε της Ιαπωνίας, η πρωτοετής φοιτήτρια επέλεξε μάθημα για την ιστορία των νίντζα και, τότε, ήταν που της ζήτηθηκε να γράψει για μια επίσκεψη στο Μουσείο Νίνζτα του Ιγκάριου. Η ίδια υποστήριξε τα εξής για την εφευρετικότητά της:

“Όταν ο καθηγητής είπε ότι θα δώσει υψηλούς βαθμούς για τη δημιουργικότητα, αποφάσισα ότι θα κάνω το δοκίμιο μου να ξεχωρίζει από τα άλλα.”

Για να δημιουργήσει το αόρατο αυτό μελάνι, η 19χρονη μούσκεψε τα φασόλια σόγιας όλη τη νύχτα. Στη συνέχεια τα συνέθλιψε και τα πίεσε σε ένα πανί. Μετά ανακάτεψε το εκχύλισμά τους με νερό και χρησιμοποίησε το αυτοσχέδιο μελάνι πάνω σε “γουάσι”. Πρόκειται για ένα λεπτό ιαπωνικό χαρτί. Τώρα ξέρεις και τη μέθοδο για να το κατασκευάσεις!

Μόλις, στέγνωσαν αυτά που έγραψε στο χαρτί, τα γράμματα έγιναν αόρατα. Πώς, όμως, κατάφερε να δώσει ένα hint στον καθηγητή για να σιγουρετυεί ότι δε θα πέταγε το δοκίμιο στον κάδο των απορριμάτων;

Πολύ απλά, άφησε ένα σημείωμα με κανονικό μελάνι λέγοντας “ζεστάνετε το χαρτί”. Η Χάγκα, μάλιστα, είπε:

“Για να πω την αλήθεια, είχα μια μικρή αμφιβολία ότι τα γράμματα θα εμφανίζονταν καθαρά. Αλλά όταν ζέστανα το χαρτί πάνω από τη σόμπα αερίου στο σπίτι μου, οι λέξεις εμφανίστηκαν πολύ καθαρά και σκέφτηκα “Τέλεια!”.

Ήμουν βέβαιη ότι ο καθηγητής θα αναγνώριζε τουλάχιστον τις προσπάθειές μου να κάνω ένα δημιουργικό κείμενο.

Έτσι, δεν ανησυχούσα πραγματικά για το αν θα πάρω κακή βαθμολογία, παρόλο που το ίδιο το περιεχόμενο δεν ήταν τίποτα ξεχωριστό.”

Δες ακόμα: Απίστευτο! Αστροναύτες έκαναν ένα διαστημικό «περίπατο» εφτά ωρών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;