ΟΑΕΔ Κοινωφελής Εργασία 2019: Πότε θα εκδοθεί η ΚΥΑ για την παράταση των προγραμμάτων

Από neolaia.gr Team 10 Οκτωβρίου 2019

ΟΑΕΔ Κοινωφελής Εργασία 2019: Δείτε αναλυτικά!

Με βάση πληροφορίες που πρόσφατα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, το Υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να προχωρήσει στην παράταση δύο προγραμμάτων ΟΑΕΔ κοινωφελής εργασία 2019  που αφορούν συνολικά 7.148 θέσεις.

Την επόμενη εβδομάδα, λοιπόν, αναμένεται να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την 4μηνη παράταση δύο προγραμμάτων ΟΑΕΔ κοινωφελούς εργασίας. Παρόλα αυτά, δεν αποκλείεται να υπάρξει μια μικρή χρονική καθυστέρηση, αλλά, σε κάθε περίπτωση, η σχετική απόφαση θα εκδοθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2019.

ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία 2019 – Παράταση στα εξής 2 (δύο) προγράμματα:

— Για τις 5.066 θέσεις πλήρους απασχόλησης του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποφασίστηκε να παραταθεί. Το εν λόγω πρόγραμμα λήγει τον Νοέμβριο και θα βγει απόφαση για 4μηνη παράταση.

— Για 2.082 θέσεις πλήρους απασχόλησης του Προγράμματος Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ΤΟ ΣΚΕΔΠ και Δομές προσωρινής υποδοχής που αφορούν τον Γ΄ Κύκλο. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λήγει τον Νοέμβριο και θα βγει απόφαση για 4μηνη παράταση και γι’ αυτό.

Η πλειοψηφία των συμβάσεων λήγει μέσα στον Οκτώβριο, ενώ για όσους ωφελούμενους λήξει η σύμβαση πριν την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την εφαρμογή της παράτασης θα επανατοποθετηθούν, αφού θα υπάρξει αναδρομική ισχύ.

Με ανακοίνωση τους οι συμβασιούχοι των Κέντρων Υποδοχής σημειώνουν ότι έχουν λήξει πολλές συμβάσεις και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία των δομών και καλούν την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση της σχετικής απόφασης.

Τέλος, όπως έχει ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση, για όσους ωφελούμενους έχει λήξει η σύμβαση πριν την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την εφαρμογή της παράτασης θα επανατοποθετηθούν στις θέσεις τους.

Δείτε ακόμα: Δύο νέα προγράμματα για 2.250 ανέργους έρχονται από τον ΟΑΕΔ σε ΟΤΑ και Δημόσιο

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486