ΟΑΕΔ Κοινωφελής Εργασία & τρία ακόμη νέα προγράμματα για ανέργους
Εκτός από τον ΟΑΕΔ Κοινωφελής Εργασία, έρχονται άλλα τρία προγράμματα από τον ΟΑΕΔ - Δείτε ποια είναι

3. Πρόγραμμα κατάρτισης για τους 8.933 ωφελούμενους

Πρόκειται για το Πρόγραμμα κατάρτισης για τους 8.933 ωφελούμενους του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς χαρακτήρα,
συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης σε 56 Δήμους και 37 Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος/ φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών», το οποίο ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Αναλυτικότερα:

Ανακοινώθηκε η πρώτη φάση του προγράμματος που αφορά την προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής των παρόχων κατάρτισης που λήγει την Δευτέρα 21-10-2019 και ώρα 12:00μμ. στο http://www.voucher.gov.gr.

Στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τους ενδιαφερόμενους εργαζόμενους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της δράσης θα υλοποιηθεί μία δέσμη παρεμβάσεων η οποία θα περιλαμβάνει :

– Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών που περιλαμβάνει Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) σε τρία επίπεδα γνώσεων: στοιχειώδεις, βασικές και προχωρημένες

– Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων.

Σκοπός της δράσης είναι η ενδυνάμωση και αναβάθμιση των προσόντων και των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης και πιστοποίησης, και η διευκόλυνση της ένταξης/επανένταξής τους στην αγορά εργασίας.

Η δράση θα υλοποιηθεί με το σύστημα των επιταγών κατάρτισης (training voucher).

Η επιταγή κατάρτισης αφορά στην οικονομική αξία ποσού έως 768€, το οποίο αντιστοιχεί στην παροχή υπηρεσιών κατάρτισης 708€, καθώς και της πιστοποίησης των επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων πληροφορικής που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης από τους ωφελούμενους ύψους 60 ευρώ.

4. Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 250 ανέργων ηλικίας 22 έως 39 ετών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Πρόκειται για πρόγραμμα απασχόλησης άνεργων πτυχιούχων στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας και στα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου και φορείς δημόσιου τομέα.

Το πρόγραμμα αφορά σε ανέργους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, ηλικίας 22 ως 39 ετών. Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και οι οποίοι είναι κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθμιας πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης,

Η συνολική διάρκεια απασχόλησης ορίζεται σε 12 μήνες.

Οι ακαθάριστες μηνιαίες αμοιβές για την κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ορίζονται έως τα 1.040 ευρώ και για την κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης έως τα 990 ευρώ.

Ο διττός στόχος του προγράμματος

α) Η άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας και της αδυναμίας πρόσβασης στην αγορά εργασίας των νέων πτυχιούχων που συνεχίζουν να πλήττονται από την παρατεταμένη οικονομική κρίση και

β)Η αντιμετώπιση του φαινομένου διαρροής επιστημονικού δυναμικού νεαρής ηλικίας σε άλλες χώρες προς αναζήτηση εργασίας, το οποίο προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στην απασχόληση και στην ελληνική οικονομία γενικότερα.

Δείτε ακόμα: Κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ: Πώς θα την ανανεώσεις και τι προνόμια συνεπάγεται η κατοχή της;

Προηγούμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;