Αναστέλλεται τελικά η αυριανή απεργία σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό

Από neolaia.gr Team 16 Οκτωβρίου 2019

Σε αναστολή απεργίας προχώρησαν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ

Αναστέλλεται τελικά η στάση εργασίας που είχε ανακοινωθεί για αύριο, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, σε ηλεκτρικό, μετρό και τραμ από τους εργαζομένους στη ΣΤΑΣΥ.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους:

«Η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά από τη συνάντηση των Σωματείων εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ και στην ΟΣΥ με την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, στην οποία μας γνωστοποιήθηκε ότι σε «απόλυτη συνεννόηση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έκλεισε το θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων»»

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη, όπως λένε οι ίδιοι, «ξεκλειδώνει» η διάθεση των απαραίτητων πιστώσεων για την πλήρη εφαρμογή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο χώρο της ΣΤΑ.ΣΥ., η οποία είχε υπογραφεί από τον Ιούνιο, μεταξύ των Σωματείων και της Εταιρείας.

Προς αναστολή πήγαινε ούτως η άλλος η αυριανή στάση εργασίας για Μετρό, ηλεκτρικό και Τραμ, μετά από τη συνάντηση των εργαζομένων με τον Υπουργό Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή.

Μετά τη συνάντηση με τα σωματεία εργαζομένων των εταιρειών ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η απεργία ΜΜΜ πάει για αναστολή.

Συγκεκριμένα, έγραψε:

«Έκλεισε το θέμα των συλλογικών συμβάσεων για το 2019 (για τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες) σε απόλυτη συνεννόηση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους».

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486