Brexit: Οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει ο Johnson στο εσωτερικό  για να φτάσει στη συμφωνία
Ενώ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit συνεχίζονται, τα πράγματα φαίνονται αρκετά δύσκολα για τον Boris Johnson στο εσωτερικό της χώρας.

Νέα σύννεφα συγκεντρώνονται πάνω από το Brexit. Μάλιστα, αξιωματούχοι της Ε.Ε. υποστηρίζουν ότι ο Boris Johnson δεν πρόκειται να δώσει το “πράσινο φως” σε μια συμφωνία εκτός αν είναι βέβαιος ότι το DUP θα την υποστηρίξει.

Όπως υποστηρίζει το πρακτορείο Bloomberg, οι αξιωματούχοι της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πιο κοντά σε μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής για το Brexit. Αυτή, όμως, κινδυνεύει να τεθεί υπό αμφισβήτηση από τους συμμάχους του Πρωθυπουργού Boris Johnson στη Βόρεια Ιρλανδία.

Επίσης, το πρακτορείο συμπληρώνει ότι οι συνομιλίες επαναλαμβάνονται στις Βρυξέλλες την Τετάρτη, μετά τη διακοπή τους χθες αργά τη νύχτα, σύμφωνα με αξιωματούχο της Ε.Ε. Ενώ, ένας Βρετανός αξιωματούχος δήλωσε από την μεριά του ότι οι συζητήσεις ήταν εποικοδομητικές και οι διαπραγματευτές συνέχισαν να σημειώνουν πρόοδο, δήλωσε από τη μεριά του ένας Βρετανός αξιωματούχος.

Μάλιστα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι η επίτευξη ενός σχεδίου συμφωνίας που υπογράφηκε στις Βρυξέλλες είναι απλώς και μόνο το πρώτο εμπόδιο για τον πρωθυπουργό της Βρετανίας. Το μεγαλύτερο εμπόδιο που έχει να αντιμετωπίσει είναι μέσα στην ίδια του τη χώρα. Εκεί, θα πρέπει να πείσει το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP), το οποίο στηρίζει τη μειονοτική διοίκησή του, αλλά και τους σκληροπυρηνικούς μέσα στο δικό του Συντηρητικό Κόμμα, να υποστηρίξουν το σχέδιό αυτό. Μία συμφωνία για το Brexit, όπως έχουμε δει και στο πρόσφατο παρελθόν, έχει υποστεί πλήγματα σε προγενέστερα στάδια. Μάλιστα, η προκάτοχός του Johnson, η Theresa May, συμφώνησε με την Ε.Ε, αλλά είδε το σχέδιό της να καταψηφίζεται τρεις φορές στο βρετανικό Κοινοβούλιο. Το Bloomberg συνεχίζει λέγοντας ότι αυτή τη φορά, αξιωματούχοι της Ε.Ε. λένε ότι ο Johnson δεν πρόκειται να δώσει το πράσινο φως σε μια συμφωνία εκτός αν είναι βέβαιος ότι το DUP θα την υποστηρίξει.

Αξιωματούχοι της Ε.Ε υποστηρίζουν ότι η Βρετανία έχει κάνει αρκετά μεγάλες παραχωρήσεις τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να εξασφαλίσει μια συμφωνία για το Brexit. Ανάμεσα στις παραχωρήσεις αυτές συμπεριλαμβάνεται η αποδοχή εκ μέρους του Λονδίνου της διενέργειας τελωνειακών ελέγχων μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και του υπόλοιπου Ηνωμένου Βασιλείου. Κάτι τέτοιο, όμως, βρίσκει έντονα αντίθετο το DUP.

Παρόλο που το κόμμα της Foster έχει μόνο 10 μέλη στο βρετανικό Κοινοβούλιο, αρκετοί βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος, που ηγείται ο Boris Johnson, έχουν δηλώσει ότι θα υποστηρίξουν μια συμφωνία, μόνο αν αυτή έχει την υποστήριξη του DUP. Την Τρίτη, ωστόσο, φάνηκε ότι αυτοί επανέρχονται στην κομματική γραμμή μετά από συζητήσεις που είχαν με τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ο Steve Baker, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ερευνητικής Ομάδας, που τάσσεται υπέρ του Brexit, δήλωσε:

“Είμαι ευτυχής να πω ότι ήταν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση.

Είμαι αισιόδοξος ότι είναι δυνατό να φτάσουμε σε μια ανεκτή συμφωνία, την οποία θα μπορώ να ψηφίσω.”

Δες ακόμα: Brexit: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η έξοδος από την Ε.Ε. σύμφωνα με τη βασίλισσα Ελισάβετ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;