Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι ισχυρίστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης στη σημερινή του απολογία
Το ότι είναι γεωπόνος θυμήθηκε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου ο πρώην βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος, Ηλίας Κασιδιάρης, υποστηρίζοντας ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Η Δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται σήμερα, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, με την απολογία του Ηλία Κασιδιάρη, άλλοτε πιστού πρωτοπαλίκαρου του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Λίγο πριν τις 10:00 πμ, ο κατηγορούμενος κάθισε στο εδώλιο του Εφετείου, ενώ έξω από τον χώρο πραγματοποιούταν μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης μπήκε στην αίθουσα του δικαστικού μεγάρου, κρατώντας ένα μεγάλο φάκελο και αρχίζοντας να αναπτύσσει τη θεωρία του περί πολιτικής δίωξης, ενώ παρούσα ήταν και η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού που δολοφονήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Κερατσίνι από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Ο πρώην εκπρόσωπος τύπου της νεοναζιστικής οργάνωσης, Χρυσής Αυγής, έκανε λόγο για “κατασκευασμένη δίωξη”, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε αφόρητη πίεση από την τότε κυβέρνηση να προφυλακιστούν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, ενώ ταυτόχρονα καταφέρθηκε κατά των δικαστικών αρχών, χαρακτηρίζοντας ως “πρωτοφανές” το ότι του ασκείται δίωξη για το όπλο, για το οποίο είχε νόμιμη άδεια.

Αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο πρώην βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος ισχυρίστηκε ότι: «Το κόμμα δεν έχει σχέση με αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα. Το καταδικάζουμε».

«Τι ακριβώς έκαναν όσοι ήταν παρόντες δεν μπορώ να πω διότι δεν έχω γνώση. Ωστόσο, όσους είδα στη φυλακή και τους ρώτησα, επειδή από αυτό καταστράφηκε η ζωή μου και το κόμμα, το αρνούνταν».

Aναφορικά με τον Γιώργο Ρουπακιά, ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέφερε σχετικά πως «ήταν υποστηρικτής, αλλά δεν ήταν μέλος του κόμματος. Είναι η πάσα αλήθεια. Άκουσα το όνομα του στα δελτία ειδήσεων», προσθέτοντας «Δεν μπορούσε το κόμμα να ξέρει ποιος πάει στις τοπικές και κάνει ομιλίες».

Για τον φυσικό αυτουργό του εγκλήματος στη δολοφονία Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, ο κατηγορούμενος είπε ότι τον είδε για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία στα δελτία ειδήσεων, ενώ αρνήθηκε ότι υπήρχαν τάγματα εφόδου στη Χρυσή Αυγή και ρητορική μίσους.

Σύμφωνα με την απολογία του Κασιδιάρη ενώπιον του δικαστηρίου, ο ίδιος είναι στο επάγγελμα Γεωπόνος, ενώ από το 2009 και μετά συμμετέχει ανελλιπώς στις κοινοβουλευτικές και εθνικές εκλογές.

Όπως ο ίδιος υποστήριξε: «Δεν με εξέφραζε άλλο κόμμα, συμφωνούσα σχεδόν με όλα με τη Χρυσή Αυγή και γι’ αυτό εντάχθηκα σε αυτήν».

Σε άλλες ερωτήσεις που του απευθύνθηκαν από την έδρα, ο Ηλίας Κασιδιάρης απάντησε ως εξής:

Για τον οπλισμό, ο κατηγορούμενος είπε: «Βεβαίως και έχω τα όπλα με άδεια. Ασχολούμαι με την σκοποβολή. Έχω μεγάλη αγάπη για τα όπλα αλλά αυτό αφορά εμένα ως προσωπικότητα. Όλες οι φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί είναι από αθλητική δραστηριότητα.» 

Όσο για τις ερωτήσεις που του απεύθυνε η πρόεδρος του Δικαστηρίου, Μ. Λεπενιώτη, σχετικά με τα σύμβολα της οργάνωσης σε συναυλία το 2005, η απάντηση του Κασιδιάρη ήταν πώς: «Τα ζητήματα χαιρετισμών και συμβολισμών δεν θα τα αναπτύξω σε μια ποινική δίκη. Υπάρχει η ελευθερία της διακίνησης των ιδεών». Ουδέν σχόλιο έκανε το πρώην πρωτοπαλίκαρο για το τατουάζ με την σβάστικα στο χέρι του.

«Το να δίνει αναφορά ένας πολίτης για ζήτημα που αφορά τις ιδέες του είναι απαράδεκτο. Η Χρυσή Αυγή είναι ένα λαϊκό εθνικιστικό Κίνημα. Δεν θα απολογηθώ για τις ιδέες μου. Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού δεν μπορεί να στερήσει κάνεις σε κανένα Έλληνα πολίτη».

Παράλληλα, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι ήταν εκπαιδευτής σε στρατιωτικά camp, υποστηρίζοντας ότι οι μόνες εκπαιδεύσεις που έκανε ήταν στον δημόσιο λόγο, καθώς ήταν “καλός ομιλητής”.

Τέλος, ο Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτήρισε «ατυχές συμβάν» την επίθεση με χειροδικία που είχε εξαπολύσει εναντίον της κ. Λιάνας Κανέλλη στο στούντιο του ΑΝΤ1 και σύμφωνα με τον ίδιο, «Σε κάθε λόγο μου έλεγα ότι πρέπει να τηρούμε την νομιμότητα…». 

Δες ακόμα: Δίκη Χρυσής Αυγής: «Έλλην εθνικιστής οπαδός του μεγάλου Ιωάννου Μεταξά» δήλωσε ο Μ. Αρβανίτης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 0 
 0 
 0 
 1