Κι όμως, υπάρχουν μυρμήγκια που μπορούν να συμπεριληφθούν στα πιο γρήγορα ζώα του κόσμου
Το μυρμήγκι αυτό πιάνει το ένα μέτρο το δευτερόλεπτο!

Ένα μυρμήγκι θα πρέπει να περιληφθεί στα πιο γρήγορα ζώα του κόσμου σύμφωνα με Γερμανούς επιστήμονες. Αυτοί οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι το ρεκόρ ταχύτητας μεταξύ των μυρμηγκιών κατέχει ένα μυρμήγκι της βόρειας Σαχάρας, που επιστημονικά ονομάζεται Cataglyphis bombycina.

Που λες, το μυρμήγκι αυτό διασχίζει ένα μέτρο μέσα σε ένα δευτερόλεπτο. Πιο συγκεκριμένα αγγίζει τα 85,5 εκατοστά σε μία απόσταση 108 φορές μεγαλύτερη από το μήκος του σώματος του. Αξίζει να σημειωθεί ότι πετυχαίνει τις ταχύτητες αυτές όταν η θερμοκρασία της άμμου μπορεί να φθάνει τους 60 βαθμούς Κελσίου.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Χάραλντ Βολφ του Πανεπιστημίου της Ουλμ, κινηματογράφησαν τα εν λόγω μυρμήγκια και έκαναν τη δημοσίευση αυτή στο περιοδικό πειραματικής βιολογίας “Journal of Experimental Biology”. Από την έρευνά τους διαπίστωσαν ότι τα μυρμήγκια κουνάνε τα πόδια τους, που έχουν μήκος 4,3 έως 6,8 χιλιοστά, με ταχύτητα έως 1.300 χιλιοστών (1,3 μέτρων) το δευτερόλεπτο.

Τα ασημένια μυρμήγκια της Σαχάρας, όπως είναι πιο γνωστά στο ευρύ κοινό, βγαίνουν από τις φωλιές τους στους αμμόλοφους, κάτω από τον καυτό ήλιο, για να βρουν απομεινάρια από πτώματα ζώων. Μάλιστα, σε χαμηλότερες θερμοκρασίες πέφτει και η ταχύτητά τους. Δηλαδή, όταν η θερμοκρασία της ερήμου είναι μικρότερη η ταχύτητά τους πέφτει στα 5,7 εκατοστά το δευτερόλεπτο. Αυτό οι επιστήμονες το παρατήρησαν μέσα σε ένα εργαστήριο, όπου η θερμοκρασία έφτανε τους δέκα βαθμούς Κελσίου.

Δες το σχετικό βίντεο με το πιο γρήγορο μυρμήγκι του κόσμου!

Δες ακόμα: Απίστευτο! Ένα χταπόδι αλλάζει χρώματα ενώ… κοιμάται

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;