Dark web: Εκατοντάδες συλλήψεις παγκοσμίως για το μεγαλύτερο site παιδικής πορνογραφίας
Οι κατηγορίες βαραίνουν τον 23χρονο Νοτιοκορεάτη Jong Woo Son, ιδιοκτήτη του Welcome To Video website, ο οποίος συνελήφθη στην Κορέα και καταδικάστηκε

Εκατοντάδες άτομα συνελήφθησαν επίσης την Τετάρτη ανά τον κόσμο, αφού εξαρθρώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα sites παιδικής πορνογραφίας στο dark web, το οποίο έδρευε στη Νότια Κορέα και πουλούσε βίντεο για ψηφιακά νομίσματα.

Την εξάρθρωση του μεγαλύτερου website παιδικής πορνογραφίας στο dark web, ανακοίνωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ τις προάλλες.

Οι κατηγορίες βαραίνουν τον 23χρονο Νοτιοκορεάτη Jong Woo Son, ιδιοκτήτη του Welcome To Video website, ο οποίος συνελήφθη στην Κορέα και καταδικάστηκε. Η επιχείρηση διεξήχθη με τη συνεργασία αστυνομικών αρχών από όλο τον κόσμο και οδήγησε στη σύλληψη 338 ανθρώπων από 12 χώρες. Κάποιοι έχουν δηλώσει ήδη ένοχοι, ενώ οι Αρχές ανακοίνωσαν πως έσωσαν τουλάχιστον 23 κακοποιημένα παιδιά.

Σύμφωνα με πηγές του Reuters, αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Νότια Κορέα έκαναν λόγο για μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις παιδικής πορνογραφίας που έχει εντοπιστεί μέχρι τώρα.

Με όνομα Welcome To Video, η ιστοσελίδα χρησιμοποιούσε bitcoins για να παρέχει στους πελάτες της πρόσβαση σε 250.000 βίντεο που απεικόνιζαν σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές- μεταξύ των οποίων και εξαιρετικά σκληρά βίντεο με βιασμούς παιδιών πολύ μικρής ηλικίας. Μάλιστα, στη σελίδα για το upload έγραφε χαρακτηριστικά: «Μην ανεβάζετε πορνογραφία με ενήλικους».

Όπως δήλωσε ο Μπράιαν Μπεντσκόφσκι, Υφυπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, «Οι ιστοσελίδες του darknet που έχουν κέρδος από τη σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών είναι μεταξύ των πιο απεχθών μορφών εγκληματικής συμπεριφοράς» .

Οι αρχές διέσωσαν τουλάχιστον 23 ανήλικους σε ΗΠΑ, Βρετανία και Ισπανία που κακοποιούνταν από χρήστες της ιστοσελίδας, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Πολλά είναι τα παιδιά στα βίντεο που δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα.

Η τεράστια «βιβλιοθήκη» της ιστοσελίδας, η μισή εκ της οποίας απαρτιζόταν από εικόνες που δεν είχαν πέσει ποτέ ξανά στα χέρια των αρχών, υποδεικνύει αυτό που εκλαμβάνεται ως μια «έκρηξη» περιεχομένου σεξουαλικής κακοποίησης online. Σε σχετική ανακοίνωση η National Crime Agency της Μ. Βρετανίας ανέφερε πως παρατηρείται αύξηση της σκληρότητας, της κλίμακας και της πολυπλοκότητας του υλικού.

Το Welcome to Video είναι μια από τις πρώτες ιστοσελίδες που εκμεταλλεύονται την παιδική πορνογραφία χρησιμοποιώντας bitcoins, που επιτρέπουν στους χρήστες να αποκρύπτουν την ταυτότητά τους σε οικονομικές συναλλαγές. Οι χρήστες ήταν σε θέση να χρησιμοποιούν ψηφιακά νομίσματα για «πόντους» που ξόδευαν για το κατέβασμα βίντεο ή την απόκτηση «VIP» λογαριασμών για να παρακολουθούν όσα βίντεο ήθελαν. Επίσης, πόντοι κερδίζονταν μέσω του ανεβάσματος νέου υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, η ιστοσελίδα είχε εισπράξει bitcoins αξίας τουλάχιστον 370.000 δολαρίων πριν το κατέβασμά της τον Μάρτιο του 2018, και τα χρήματα αυτά «ξεπλένονταν» μέσω τριών ανταλλακτηρίων ψηφιακών συναλλαγμάτων. Το πώς εντοπίστηκε το site και πώς διεξήχθη η επιχείρηση για την εξάρθρωσή του είναι ασαφές, καθώς, όπως υπογραμμίζει το Reuters, έχουν δοθεί διαφορετικές εξηγήσεις από τις αρχές διαφορετικών χωρών.

Με πληροφορίες από politis. com.cy

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαρ. 2024
ΕΦΕΣ
19:30
-
ΟΣΦΠ
19 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΒΙΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;