Μεγάλη ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής:
Με έντονους φραστικούς διαπληκτισμούς μεταξύ των δικηγόρων Μιχαλολιάκου και Μίχου ολοκληρώθηκε η σημερινή απολογία

Η Δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίστηκε σήμερα Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, με την απολογία του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μίχου, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η απολογία του πρώην βουλευτή έκλεισε σήμερα πολύ επεισοδιακά, αφού ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της εξέτασής του, έδωσε διαφορετικές εκδοχές για κομβικές υπερασπιστικές θέσεις του άλλοτε αρχηγού, Νίκου Μιχαλολιάκου, ενώ παράλληλα εξέφρασε σκεπτικισμό για ζητήματα, όπως η οικονομική διαχείριση, αλλά και η χαλαρή αντιμετώπιση της οργάνωσης κατά όσων ενεπλάκησαν στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Συγκεκριμένα, έντονο φραστικό επεισόδιο υπήρξε ανάμεσα στους συνηγόρους του Νίκου Μίχου από τη μια, με τους συνηγόρους του Νίκου Μιχαλολιάκου από την άλλη.

Λίγο πριν κλείσει η απολογία του πρώην βουλευτή, Νίκου Μίχου, ο οποίος και αποχώρησε από τη ΧΑ το 2017, σημειώθηκε μεγάλος φραστικός διαπληκτισμός μεταξύ του συνηγόρου του και ενός εκ των συνηγόρων του Νίκου Μιχαλολιάκου, με αφορμή την προτροπή του πρώτου προς τον εντολέα του να αναφερθεί στις ιδεολογικές του διαστάσεις από το κόμμα.

Ο Μίχος ξεκίνησε να απαντάει, λέγοντας πως δεν είναι μεγάλες και εκείνη την ώρα ο συνήγορος του Μιχαλολιάκου ξεκίνησε να του φωνάζει «δεν σου βγήκε ε;».

Ακολούθησε ένταση με τον μεν συνήγορο του Μιχαλολιάκου να αποκαλεί «γελοίο» τον συνήγορο του Μίχου και τον δικηγόρο να απαντά προς όλη την ομάδα των δικηγόρων του αρχηγού της Χρυσής Αυγής: «άντε ρε γελοίοι, καραγκιόζηδες», ενώ ειδικά απευθυνόμενος προς τον συνήγορο που του επιτέθηκε πρώτος να λέει: «άντε ρε φασιστάκο».

Το δικαστήριο αμέσως αποχώρησε χωρίς βέβαια να κατευναστεί αμέσως η ένταση, αφού  ο συνήγορος του κ. Μίχου άρχισε να φωνάζει προς τους δικαστές που έφευγαν  και να λέει: «ωραία προστασία. Τους έχετε ασύδοτους τόσα χρόνια». Από την πλευρά των συνηγόρων του αρχηγού της Χρυσής Αυγής ακούστηκε: «πάμε έξω να μου τα πεις αυτά».

Η κατάσταση εξομαλύνθηκε μετά από λίγο και, ενώ είχαν πλησιάσει τα έδρανα των συνηγόρων, οι αστυνομικοί ώστε να αποτραπεί ενδεχόμενη κλιμάκωση της έντασης.

Απολογούμενος ο Νίκος Μίχος, ανέφερε πως το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, όταν ο ίδιος ήταν στην Εύβοια, τον ειδοποίησαν πως «έγινε ένα περιστατικό με κάποιον Ρουπακιά τον οποίο δεν ήξερα». Όπως είπε ίδιος στην απολογία του: «Πέσαμε όλοι από τα σύννεφα. Όλοι βρίζαμε. Έγινε ένα μπάχαλο εκείνο το βράδυ. Ξυπνήσαμε και δεν ξέραμε τι είχε συμβεί. Ήταν αισχρό. Όσο πολιτικός αντίπαλος κι αν είσαι με κάποιον δεν κάνεις τέτοιο πράγμα. Το καταδικάσαμε. Δεν ξέραμε τι έχει γίνει. Μας είπαν στην αρχή για καβγά στο ποδόσφαιρο, μετά είπαν ότι είχαν προηγούμενα, αλλά ό,τι και να ήταν το καταδικάσαμε όλοι. Είχαμε τρελαθεί όλοι γιατί ήταν το κόμμα σε άνοδο και θα έπεφτε από τέτοιο πράγμα. Ήταν χοντρό για εμάς. Μας στοίχισε πολύ».

Όσο για τους υπαίτιους για τη δολοφονία Φύσσα, ο πρώην βουλευτής, Νίκος Μίχος, δήλωσε: «ας πάνε ισόβια, αυτό τους αξίζει. Αλλά όχι άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με την τοπική του Πειραιά. Δεν μπορεί άνθρωποι από όλη την Ελλάδα να καταδικαστούν. Δεν έχουν σχέση. Οι τοπικές δεν είχαν σχέση μεταξύ τους».

Ο κατηγορούμενος έδωσε μια άλλη εκδοχή για τον χρόνο που ενημερώθηκε ο Μιχαλολιάκος για τη δολοφονία του αδικοχαμένου μουσικού. Σύμφωνα με τη σύζυγο του Νίκου Μιχαλολιάκου, εκείνος έμαθε για το έγκλημα την επόμενη μέρα.

Πρόεδρος: Ποιος σας ενημέρωσε για τον Φύσσα;

Κατηγορούμενος: Είχα μιλήσει εκείνη τη νύχτα με όλους. Ο Παναγιώταρος ήταν; Ο Λαγός; Θυμάμαι με τον Λαγό που μίλησα έβριζε θεούς και δαίμονες.

Πρόεδρος: Και ο αρχηγός;

Κατηγορούμενος: Αν θυμάμαι καλά μου είπε ότι μίλησε με τον Μιχαλολιάκο και έβριζε κι εκείνος. Είχε γίνει χαμός σας λέω. Του λέω ποιος το έκανε ρε Γιάννη; Μου λέει εκείνος ο ηλίθιος…

Πρόεδρος: Τον ήξερε δηλαδή;

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω.

Δες ακόμα: Δίκη Χρυσής Αυγής: «Το βρίσκω άδικο να κατηγορείται η Χρυσή Αυγή εκείνη την εποχή»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαρ. 2024
ΕΦΕΣ
19:30
-
ΟΣΦΠ
19 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΒΙΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;