ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία 2019: Εντός Νοεμβρίου η ΚΥΑ για την παράταση

Από neolaia.gr Team 18 Οκτωβρίου 2019

ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία 2019: Δείτε αναλυτικά!

Σύμφωνα με πληροφορίες που πρόσφατα έγιναν γνωστές, το Υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να προχωρήσει στην παράταση δύο προγραμμάτων ΟΑΕΔ κοινωφελής εργασία 2019  που αφορούν συνολικά 7.148 θέσεις.

Όπως αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Εργασίας, λοιπόν, σε λιγότερο από ένα μήνα και το αργότερο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, αναμένεται να έχει υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που θα δίνει την 4μηνη παράταση στο πρόγραμμα ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία 2019 που αφορά τις 2.082 θέσεις πλήρους απασχόλησης του Προγράμματος Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ΤΟΣΚΕΔΠ και Δομές προσωρινής υποδοχής που αφορούν τον Γ΄ Κύκλο.

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό, ότι στους σχεδιασμούς του Υπουργείου είναι να υπάρξει και τετράμηνη παράταση και για τις 5.066 θέσεις πλήρους απασχόλησης του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας, ενώ δίχρονη παράταση προτίθεται να δώσει η κυβέρνηση και στο πρόγραμμα κοινωφελούς Εργασίας που αφορά 4.000 συμβασιούχους που εργάζονται σε νοσοκομεία του ΕΣΥ. 

Η πλειοψηφία των συμβάσεων που αφορά και τα τρία προγράμματα έληξαν ή λήγουν μέσα στον Οκτώβριο, ενώ ορισμένες επεκτείνονται και τον Νοέμβριο. Σύμφωνα, ωστόσο, με πηγές του Υπουργείου, έχει γνωστοποιηθεί ότι στην παρούσα φάση η πρώτη ΚΥΑ που θα εκδοθεί θα αφορά τις 2.082 θέσεις πλήρους απασχόλησης των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων.

Με πληροφορίες από aftodioikisi

Δες ακόμα: ΟΑΕΔ Κοινωφελής Εργασία: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα 35.000 ανέργων;

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486