Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός στη στατιστική από την ΕΛΣΤΑΤ
Δες αναλυτικά πώς θα δηλώσεις συμμετοχή!

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάπτυξη της Στατιστικής Παιδείας στην Ελλάδα», διοργανώνει, για τρίτη φορά, τoν «Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική».

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη ταλαντούχων μαθητών που ενδιαφέρονται για τη στατιστική επιστήμη, τον τρόπο παραγωγής και τη χρήση των επίσημων στατιστικών στην καθημερινότητά τους, αλλά και σε άλλους τομείς της κοινωνίας, όπως στην οικονομία και τη χάραξη πολιτικής.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί ενθαρρύνονται στη χρήση νέων μεθόδων και εργαλείων για τη διδασκαλία της στατιστικής επιστήμης.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν ομάδες 1-3 μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στις ακόλουθες κατηγορίες:

1η κατηγορία: Μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων

2η κατηγορία: Μαθητές Γυμνασίου.

Σε κάθε ομάδα, θα συμμετέχει και ένας καθηγητής, ο οποίος θα εγγράψει την ομάδα στον διαγωνισμό μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής στον ακόλουθο σύνδεσμο:

www.statistics.gr/el/statistics-competition2020

Ο καθηγητής θα παρέχει πληροφορίες για τους μαθητές της ομάδας, θα επιβλέπει την εργασία τους και θα τους καθοδηγεί καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Δύο νικήτριες ομάδες του εθνικού διαγωνισμού από κάθε κατηγορία θα συμμετάσχουν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Στατιστική, που θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά στην αγγλική γλώσσα, κατά την περίοδο Απριλίου-Μαΐου 2020, με τη συμμετοχή μαθητών από 17 κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βραβεία θα απονεμηθούν στις νικήτριες ομάδες, τόσο του εθνικού όσο και του ευρωπαϊκού διαγωνισμού.

Δείτε ακόμα: Η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση για μεταπτυχιακά της QS επιστρέφει στην Ελλάδα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
4'
72 - 65
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
6'
7 - 6
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;