Samsung: Ένα σημαντικό πρόβλημα ασφαλείας διαπιστώθηκε στο Galaxy S10
Το Samsung Galaxy S10 φαίνεται να έχει ένα σημαντικό πρόβλημα ασφαλείας! Δείτε αναλυτικά!

Ένας αγοραστής του Samsung Galaxy S10 διαπίστωσε ένα σημαντικό πρόβλημα ασφαλείας στον αισθητήρα των δακτυλικών αποτυπωμάτων του γνωστού κινητού τηλεφώνου. Η διαπίστωση αυτή έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες στη γνωστή εταιρία.

Ο χρήστης ανακάλυψε ότι αν εγκατασταθεί ένα προστατευτικό οθόνης τρίτου κατασκευαστή, ένας μη εγγεγραμμένος χρήστης θα μπορούσε να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο. Η Samsung αναγνώρισε το πρόβλημα αυτό και υποσχέθηκε να εκδώσει patch για να το διορθώσει σύντομα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Reuters.

Η Samsung ανακοίνωσε στο Reuters τα εξής:

“Η Samsung Electronics γνωρίζει την περίπτωση της δυσλειτουργίας της αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων του S10 και σύντομα θα εκδώσει μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού.”

Η διαπίστωση του προβλήματος αυτού ώθησε αρκετές αντιδράσεις. Μάλιστα, μία Νοτιοκορεάτικη τράπεζα, η KaKaobank, συμβούλευσε τους ιδιοκτήτες S10 να θέσουν εκτός λειτουργίας την αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων μέχρι το πρόβλημα να επιλυθεί. Η κίνηση αυτή της τράπεζας έγινε γιατί πολλές συναλλαγές διεξάγονται μέσω του αισθητήρα.

Το Galaxy S10 χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα υπερήχων για την τρισδιάστατη ανίχνευση των δακτυλικών αποτυπωμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung έχει συστήσει στους αγοραστές του συγκεκριμένου μοντέλου να χρησιμοποιούν μόνο εγκεκριμένα προστατευτικά οθόνης. Χωρίς, όμως, αυτό να μπορεί να εξηγήσει γιατί το σύστημα επιτρέπει την πρόσβαση σε μη καταχωρισμένα δακτυλικά αποτυπώματα.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, η ενημέρωση του λογισμικού θα είναι άμεσα διαθέσιμη. Μέχρι τότε, οι χρήστες θα μπορεί να χρειαστούν να χρησιμοποιούν τον παλιό καλό κωδικό, ή την αναγνώριση προσώπου, η οποία ωστόσο δεν είναι τόσο ασφαλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα αυτό δεν αφορά άλλα μοντέλα της Samsung!

Δες ακόμα: 15 Smartphones που έφεραν την επανάσταση στον χώρο της τηλεφωνίας την τελευταία δεκαετία #neolaia10

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
16 Απρ. 2024
Μπο
22:00
-
Atl
16 Απρ. 2024
Μπα
22:00
-
Παρ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;