Σημαντική αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ε.Ε. για τον Σεπτέμβριο
Σημαντικέ αυξήσεις στις πωλήσεις αυτοκινήτων παρατηρήθηκαν στην Ε.Ε. για τον Σεπτέμβριο του 2019. Ποιες μάρκες είδαν την μεγαλύτερη αύξηση στις πωλήσεις τους;

Ο Σεπτέμβριος βρήκε μία σημαντική αύξηση στην πώληση καινούργιων αυτοκινήτων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αύξηση αυτή είναι της τάξης του 14% σε σχέση με τον περσινό Σεπτέμβριο.

Όπως αναφέρει το Automotive News Europe, η αυξητική τάση που παρατηρήθηκε οφείλεται στην ενίσχυση της ζήτησης από τους καταναλωτές και στην περιορισμένη επίδοση της αγοράς που σημειώθηκε τον περσινό Σεπτέμβριο. Η προορισμένη επίδοση της αγοράς οφείλεται και στην αλλαγή της νομοθεσία για τους ρύπους, προτύπων εκπομπής WLTP.

Οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων άγγιξαν τα 1,29 εκατ. αυτοκίνητα κατά τον Σεπτέμβριο του 2019. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αντίστοιχος περσινός αριθμός έφτανε τα 1,12 εκατ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Automotive News Europe, τέσσερις από τις πέντε μεγάλες Ευρωπαϊκές αγορές σημείωσαν διψήφιο ρυθμό αύξησης της εγγραφής νέων αυτοκινήτων τον περασμένο μήνα. Με την αγορά της Γερμανίας να ξεπερνάει τις αγορές της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας. Μάλιστα, η αύξηση στην αγορά της Γερμανίας ήταν της τάξης του 22,2%, σε σχέση με τον περσινό Σεπτέμβριο.

Οι πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυξήθηκαν μόλις κατά 1,3%. Σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι αβεβαιότητες που σχετίζονται με το Brexit και συνέχισαν να επηρεάζουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 την υψηλότερη αυξητική τάση στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή αγορά σημείωσαν οι μάρκες Volkswagen και Renault. Πιο συγκεκριμένα, οι μάρκες αυτές είδαν τις πωλήσεις τους να αυξάνονται κατά 58% και 30% αντίστοιχα. Ακολουθούν οι μάρκες Alfa Romeo και Fiat Chrysler, που είδα τις πωλήσεις τους να αυξάνονται κατά 26%.

Παρόλα τα φετινά, η Nissan ήταν μία από τις μεγαλύτερες χαμένες μεταξύ των μεγάλων εμπορικών σημάτων. Κι αυτό, γιατί σημείωσε μείωση στις πωλήσεις της κατά 7%.

Μεταξύ των premium μαρκών αυτοκινήτων, οι πωλήσεις Audi αυξήθηκαν κατά 39%. Με το ποσοστό αυτό κατάφερε να ξεπεράσει ανταγωνιστές όπως η Mercedes-Benz και η Volvo. Οι δύο αυτές μάρκες σημείωσαν άνοδο 9,9% και 9,3% αντίστοιχα. Ενώ, οι πωλήσεις της BMW μειώθηκαν κατά 6,6%.

Όσον αφορά τη χώρα μας και βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), για τον μήνα Σεπτέμβριο του 2019 υπήρξε αύξηση στα καινούρια επιβατικά αυτοκίνητα κατά 19,8%, ως προς τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο του 2019 είχε σημειωθεί σημαντική αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων!

Συνολικά, στο πρώτο εννεάμηνο του έτους (Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2019) οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά 10,3%, ως προς το αντίστοιχο διάστημα του περσινού έτους. Σε αντίθεση, όμως, η αγορά αυτοκινήτου κατά το ίδιο χρονικό διάστημα του 2019 κινήθηκε 57,6% χαμηλότερα ως προς το μέσο όρο προ κρίσης, δηλαδή της περιόδου 2000-2009.

Στα καινούργια φορτηγά παρατηρείται αύξηση της τάξης του 17,1% από τις αρχές του έτους, ως προς την ίδια περίοδο πέρυσι. Και στα καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 κ.εκ.) οι ταξινομήσεις υπήρξαν αυξημένες κατά 13,2%, ως προς το 2018.

Δες ακόμα: Δακτύλιος 2019: Δείτε πότε επανέρχεται στο κέντρο της Αθήνας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;