Έφοδοι της αστυνομίας στις προβολές του «Joker»; Τι απαντά το Υπουργείο Πολιτισμού
Τι αναφέρει το Υπουργείο Πολιτισμού και η ΓΑΔΑ για την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. σε κινηματογράφους της Αθήνας

Όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα, αλλά και προσωπικές καταγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εχθές Σάββατο 19 Οκτωβρίου και σήμερα Κυριακή 20 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν έφοδοι της Ελληνικής Αστυνομίας σε κινηματογράφους της Αθήνας και συγκεκριμένα, στο Village στο Μαρούσι και στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ στην οδό Πατησίων για να διαπιστωθεί αν οι ιδιοκτήτες των σινεμά άφηναν ανήλικους να παρακολουθήσουν την ταινία «Joker» του Todd Phillips, η οποία είναι «κατάλληλη για άνω των 18 ετών».

Όπως επιβεβαίωσαν στο lifo.gr από τη ΓΑΔΑ, όντως έγινε έφοδος της Αστυνομίας και ειδικά για το περιστατικό στο Mall, αναφέρθηκε ότι υπήρξε καταγγελία από υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού. Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι έγινε έλεγχος και ακολούθησε σύλληψη του υπευθύνου, καθώς βρέθηκαν ανήλικοι θεατές στην αίθουσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπεύθυνος αφέθηκε ελεύθερος λίγο μετά.

 

Από την άλλη, υπάρχουν και δημοσιεύσεις που αμφισβητούν τις θεωρίες περί εφόδου ΕΚΑΜ στους κινηματογράφους:

Και για τα δύο συμβάντα, για το χτεσινό Σαββάτου στο Mall και για το σημερινό στον κινηματογράφο «Αελλώ», η αστυνομία ξεκαθάρισε ότι έγινε έλεγχος από κλιμάκια και πως τα περί εισβολής ΕΚΑΜ και συλλήψεων γονιών δεν ισχύουν.

Παράλληλα, με ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Πολιτισμού διαψεύδει τις θεωρίες ότι έδωσε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες.

H ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει τα εξής:

“​Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες. Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν. Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες.”

Joker: Συνεχίζει να εκπλήσσει με την πορεία του στο box office

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;