Επίδομα παιδιού Α21 – Πέμπτη δόση: Πότε θα καταβληθεί από τον ΟΠΕΚΑ;

Από neolaia.gr Team 21 Οκτωβρίου 2019

Επίδομα παιδιού Α21: Δείτε αναλυτικά!

Η πέμπτη διμηνιαία δόση για το επίδομα παιδιού Α21, αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους του από τον αρμόδιο φορέα, ΟΠΕΚΑ, προς τα τέλη του μήνα Νοεμβρίου.

Αναλυτικότερα:

Η πληρωμή της πέμπτης δόσης του επιδόματος παιδιού Α21 πρόκειται να πραγματοποιηθεί ανάμεσα στις 25 με 26 Νοεμβρίου 2019.

Όσον αφορά την πληρωμή της πέμπτης δόσης του επιδόματος παιδιού Α21, η πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων αναμένεται να ξεκινήσει ήδη από την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019.

Υπενθυμίζουμε ότι:

H αίτηση για το επίδομα παιδιού Α21 υποβάλλεται μια φορά ετησίως από τον Μάρτιο κάθε έτους έως και 15 Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Ο δικαιούχος, σε κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασής του ή λανθασμένης καταχώρησης οποιουδήποτε άλλου στοιχείου της, οφείλει εντός ενός μήνα να προβαίνει σε τροποποίηση της αίτησης και μόνο στα πεδία που υπάρχουν μεταβολές.

Σημειώνουμε επίσης ότι:

Όποιος/όποια αποκτήσει παιδί, δικαιούται το επίδομα παιδιού από τον επόμενο μήνα της γέννησης του.

Επίδομα παιδιού Α21 – Πώς θα κάνεις την αίτηση;

Αίτηση μπορεί κανείς να υποβάλλει μέσω της πλατφόρμας Α21 από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ ή της ΗΔΙΚΑ ΑΕ με τη χρήση των κωδικών taxisnet.

Για όσους δεν αποκτήσουν δεύτερο ή τρίτο παιδί, μπορούν να κάνουν προβολή της ήδη υποβληθείσας αίτησης και στην συνέχεια πατούν το κουμπί Δημιουργία Τροποποιητικής Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης (Α21). Στη νέα αίτηση πατούν το κουμπί Προσθήκη Τέκνου και καταχωρούν το επώνυμο (όχι μικρό όνομα ) και τον ΑΜΚΑ του παιδιού.

Δείτε ακόμα: Πλησιάζει η ημερομηνία πληρωμής του ΚΕΑ Οκτωβρίου 2019: Δείτε ποια είναι

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486