Λίνα Μενδώνη για Joker: Οι δύο υπάλληλοι έδρασαν αυτοβούλως χωρίς να το γνωρίζει το Υπουργείο
Τι διαβεβαίωσε η Υπουργός Πολιτισμού κατά τη διάρκεια πρωινής εκπομπής για τα περιστατικά εφόδου της αστυνομίας σε κινηματογραφικές προβολές της ταινίας "Joker"

Σάλος επικράτησε εχθές στα social media, μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι αυτό το Σαββατοκύριακο έγιναν έφοδοι της ελληνικής αστυνομίας σε γνωστούς κινηματογράφους της Αθήνας (συγκεκριμένα: στο Village στο Μαρούσι και στο ΑΕΛΛΩ) για να διαπιστωθεί αν οι ιδιοκτήτες των σινεμά επέτρεπαν σε ανήλικους να παρακολουθήσουν την πολύκροτη ταινία “Joker” του Todd Phillips.

Έφοδοι της αστυνομίας στις προβολές του «Joker»; Τι απαντά το Υπουργείο Πολιτισμού

Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, οι δύο γυναίκες που κάλεσαν την Αστυνομία να επέμβει στις δυο προαναφερθείσες κινηματογραφικές αίθουσες, είναι τελικά υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού. Όπως τόνισε, λοιπόν, η Υπουργός, σε εκκίνηση βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες για πειθαρχικό έλεγχο.

Σύμφωνα με τη Λίνα Μενδώνη, κατά τη διάρκεια δηλώσεών της σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, οι δύο γυναίκες που προκάλεσαν την επέμβαση της Αστυνομίας σε προβολές της ταινίας Joker είναι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίες έδρασαν αυτοβούλως «χωρίς να το γνωρίζει ούτε το Υπουργείο, ούτε η διοικητική ιεραρχία».

Η επέμβαση της αστυνομίας

Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., η ενέργεια των αστυνομικών έγινε κατόπιν κλήσεων στην Άμεση Δράση και επώνυμων καταγγελιών από δύο γυναίκες που δήλωσαν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και είπαν ότι υπήρχαν ανήλικοι στους κινηματογράφους, ενώ το υπουργείο Πολιτισμού, ανακοίνωσή του, διέψευσε χτες Κυριακή κατηγορηματικά ότι έχει δώσει εντολή για τέτοιους ελέγχους και διέταξε έρευνα για περαιτέρω διευκρίνηση.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συγκεκριμένος αξιωματικός, και στις δύο περιπτώσεις τηλεφώνησαν δύο διαφορετικές γυναίκες, προκειμένου να καταγγείλουν την είσοδο ανηλίκων στους κινηματογράφους, οι οποίες παρέμειναν στο σημείο και κατηύθυναν τους αστυνομικούς των τοπικών τμημάτων που πήγαν, ως όφειλαν, για να ελέγξουν την καταγγελία.

Με την υπόδειξη των δύο γυναικών, λοιπόν, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους ανήλικους, τους οποίους, όπως προβλέπεται, παρέδωσαν στους γονείς τους, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν να σπεύσουν επιτόπου στα σινεμά και αργότερα οι υπεύθυνοι οδηγήθηκαν στα αστυνομικά τμήματα.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, όπως δημοσιεύτηκε εχθές, Κυριακή 20 Οκτώβρη

«​Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες. Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν. Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες.» ​

Δείτε το σχετικό απόσπασμα με τις δηλώσεις της Υπ. Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;