Τι αναφέρουν οι υπάλληλοι του Υπ. Πολιτισμού που έκαναν την καταγγελία για τον «Joker»

Από neolaia.gr Team 21 Οκτωβρίου 2019

Ότι ενεργούσαν με εντολή της υπηρεσίας τους ισχυρίζονται οι δύο υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού

Την υπηρεσιακή τους ιδιότητα ως υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και ότι ενεργούσαν με εντολή της υπηρεσίας τους, επικαλέστηκαν στους αστυνομικούς που κάλεσαν για να απομακρύνουν τους ανήλικους από την ταινία «Joker», οι δύο γυναίκες χτες και προχτές, από κινηματογράφους στην Κυψέλη και στο Μαρούσι.

Να επισημάνουμε στο σημείο αυτό, ότι σήμερα το πρωί (21/10/2019), η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, διέψευσε τις θεωρίες για εντολή του Υπουργείου και δήλωσε ότι ερευνά το περιστατικό, καταδικάζοντας παράλληλα την πράξη των δυο υπαλλήλων.

Λίνα Μενδώνη για Joker: Οι δύο υπάλληλοι έδρασαν αυτοβούλως χωρίς να το γνωρίζει το Υπουργείο

Ειδικότερα, με βάση στοιχεία που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, προχτές το απόγευμα από το εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι και χτες το απόγευμα από τον κινηματογράφο «ΑΕΛΛΩ», στην Κυψέλη, επικοινώνησαν με την Άμεση Δράση οι δύο γυναίκες, χρησιμοποιώντας την ιδιότητα τους, ανέφεραν ότι ανήλικοι έβλεπαν την ταινία που είναι ακατάλληλη για κάτω των 18 και ζήτησαν την παρέμβαση της Αστυνομίας για να εφαρμοστεί ο νόμος.

Στα σημεία αυτά, έσπευσαν οι αστυνομικοί των τοπικών τμημάτων, οι οποίοι μπήκαν στις αίθουσες την ώρα της προβολής και διαπίστωσαν την αλήθεια των καταγγελιών, ενώ συγκεκριμένα στο Mall, βρέθηκαν επτά ασυνόδευτοι ανήλικοι και στην Κυψέλη βρέθηκαν οκτώ ασυνόδευτοι ανήλικοι και τέσσερις με τους γονείς τους.

Οι επτά του Mall οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου, όπου κλήθηκαν οι γονείς τους και τους παρέλαβαν. Στο Τμήμα οδηγήθηκε και ο υπεύθυνος του κινηματογράφου, μαζί με την υπάλληλο του Υπουργείου, η οποία έδωσε κατάθεση.

Όπως ισχυρίζεται στην κατάθεση της η υπάλληλος, υπήρχαν στην υπηρεσία της καταγγελίες από πολίτες ότι τα παιδιά πηγαίνουν και βλέπουν την συγκεκριμένη ταινία.

Σύμφωνα με την εν λόγω κατάθεση, για τις καταγγελίες αυτές, ενημερώθηκε εισαγγελέας, ο οποίες έδωσε εντολή να γίνουν έλεγχοι και οι δύο υπάλληλοι ανέφεραν ότι στο πλαίσιο αυτό πήραν εντολή από την προϊσταμένη τους να προχωρήσουν στους ελέγχους.

Στην περίπτωση του Mall, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του υπευθύνου, όμως εκείνος αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα λίγο αργότερα.

Στη δεύτερη περίπτωση, η υπάλληλος, η οποία ανέφερε τα ίδια στους αστυνομικούς που κάλεσε, δε ζήτησε να προχωρήσει το θέμα, γι’ αυτό και έγινε μόνο καταγραφή του περιστατικού και των ανηλίκων και κλήθηκαν οι γονείς τους, οι οποίοι τους παρέλαβαν.

Τι ανακοίνωσε η αστυνομία για τους ελέγχους

Ανακοινώνεται ότι χθες (Κυριακή, 20-10-2019) και προχθές (Σάββατο, 19-10-2019), μετά από καταγγελίες υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για παρουσία ανηλίκων σε κινηματογραφικές αίθουσες σε Μαρούσι και Κυψέλη, όπου προβαλλόταν ταινία που έχει χαρακτηριστεί ως ακατάλληλη για ανηλίκους, αστυνομικοί από τα Αστυνομικά Τμήματα Αμαρουσίου και Πατησίων αντίστοιχα, μετέβησαν στους κινηματογράφους και επελήφθησαν των καταγγελιών.

Αναφορές για παρουσία αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486