Δίκη Χρυσής Αυγής - Μπούκουρας:
Συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής με την απολογία του πρώην βουλευτή της νεοναζιστικής οργάνωσης, Ευστάθιου Μπούκουρα

Συνεχίζεται σήμερα, Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019, η Δίκη της Χρυσής Αυγής με τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιο Μπούκουρα, να απολογείται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο Ευστάθιος Μπούκουρας κατά τη διάρκεια της σημερινής του απολογίας στη δίκη της παράνομης οργάνωσης, έκανε λόγο για «πολιτική δίωξη με εντολή του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά», δηλώνοντας παράλληλα αθώος.

Παρότι ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε ανεξαρτητοποιηθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, εκείνος ακολούθησε την ίδια γραμμή, αναφέροντας τα εξής: «Προφυλακίστηκα στις 13 Ιανουαρίου 2014 και το χαρτί ανέγραφε ότι η απόφαση είχε παρθεί από τις 9 Ιανουαρίου. Υπήρχε προειλημμένη απόφαση με εντολή του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Η προφυλάκισή μου ήταν προϊόν εντολής».

Στη συνέχεια, παρότι ο απολογούμενος επικαλείται “πολιτική δίωξη”, παρουσίασε τον εαυτό του ως “ξένο σώμα” στην ομάδα της Χρυσής Αυγής και δήλωσε στην απολογία του “απλός υποστηρικτής” και όχι μέλος της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων, η σχέση που διατηρούσε με την οργάνωση ήταν καθαρά “επιδερμική” : «Η σχέση με τα υπόλοιπα στελέχη και βουλευτές ήταν καθαρά επιδερμική. Εγώ κοίταξα να πάρω το προσωνύμιο του βουλευτή Κορινθίας. Δεν είχαμε κοινά χαρακτηριστικά, στοιχεία και ενδιαφέροντα. Μόνο με τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο είχαμε κοινό ενδιαφέρον τη μουσική», προσθέτοντας μάλιστα ότι οι άλλοτε συνάδελφοί του δεν του «συγχώρεσαν ποτέ την προέλευση από άλλο ιδεολογικό χώρο».

Μιλώντας αργότερα για την περίοδο που ο ίδιος ήταν στην ομάδας της Χρυσής Αυγής, ο πρώην βουλευτής έκανε λόγο για περίοδο δεύτερης εφηβείας (!), επισημαίνοντας πώς απήλαυσε εκείνη την προεκλογική περίοδο και αναφέροντας τα εξής:

«Στη Χρυσή Αυγή έζησα τη δεύτερη μου εφηβεία. Από μικρός, επειδή στερήθηκα πράγματα λόγω της οικονομικής κατάστασης, στη Χρυσή Αυγή μού δόθηκε η ευκαιρία να βγάλω τον καταπιεσμένο μου εαυτό, το γλέντησα. Τα ταξίδια, οι ομιλίες, το κρασάκι, το παρεάκι… Την ιστορία τη γράφουν οι παρέες, κυρία προεδρε. Πηγαίναμε και ακούγαμε ανθρώπους, ανησυχίες, είχαμε γίνει σανίδα σωτηρίας».

Ερωτηθείς για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Ευστάθιος Μπούκουρας τράβηξε το ενδιαφέρον της προέδρου με την απάντησή του, αφού σύμφωνα με την απολογία του, την επόμενη μέρα της δολοφονίας, όλοι ήταν σαν χαμένοι (ο ίδιος έκανε λόγο «για μεγάλη αναστάτωση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα»), ενώ αρκετά από τα μέλη της οργάνωσης, όπως ο Ηλίας Παναγιώταρος, του είπαν πως επρόκειτο για «προβοκάτσια, επεισόδια οπαδών και κάτι τέτοια».

Η δίκη της Χρυσής Αυγής θα συνεχιστεί σήμερα (22/10) με την επόμενη απολογία, αυτή του Χρήστου Παππά, ενώ οι δύο τελευταίοι που αναμένεται να απολογηθούν την ερχόμενη εβδομάδα είναι ο αρχηγός του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, και ο νυν ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Ιωάννης Λαγός.

Δες ακόμα: Δίκη Χρυσής Αυγής – Μπαρμπαρούσης: «Έχουν δαιμονοποιήσει τον Χίτλερ. Εμένα μου αρέσει ο χαιρετισμός αυτός»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;