Μέχρι πότε οι μετεγγραφές φοιτητών 2019 - Πόσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα
Δείτε αναλυτικά για τις μετεγγραφές φοιτητών 2019!

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Παιδείας, Βασίλη Διγαλάκη, σε απάντηση που έδωσε στον βουλευτή, Γιάννη Δελή, με θέμα «Για τις μετεγγραφές φοιτητών και σπουδαστών», δήλωσε πως: «H διαδικασία ξεκίνησε έγκαιρα παρά τα τεράστια προβλήματα που προέκυψαν και ότι η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά. Μέχρι το πρωί της Δευτέρας, η ηλεκτρονική πλατφόρμα έχει δεχθεί πάνω από 6.370 αιτήσεις, ενώ περίπου 2.532 αιτήσεις έχουν κατατεθεί για τις μετεγγραφές αδελφών».

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που επικαλέστηκε ο Υφυπουργός, λοιπόν, φαίνεται ότι οι μετεγγραφές φοιτητών 2019 που ξεκίνησαν στις 16 Οκτωβρίου έφτασαν μέχρι το πρωί της Δευτέρας 21/10 να έχουν οριστικοποιηθεί 5.445 αιτήσεις, από τις συνολικά 6.371 που είχαν υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ενώ για τις μετεγγραφές αδελφών είχαν γίνει 2.531, από τις οποίες έχουν οριστικοποιηθεί οι 2.034. Για πρώτη φορά, μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά η διαδικασία για τις κατ’ εξαίρεση αιτήσεις μετεγγραφών.

Προθεσμία υποβολής μετεγγραφών:

Μέχρι και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου θα είναι ανοικτό το ηλεκτρονικό σύστημα για όσους φοιτητές και φοιτήτριες ενδιαφέρονται να πάρουν μετεγγραφή.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο διάστημα αυτό θα μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους φοιτητές και φοιτήτριες των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών της χώρας, για τις εξής περιπτώσεις:

-Μετεγγραφή με μοριοδοτούμενους λόγους

-Αδέλφια προπτυχιακοί φοιτητές

-Φοιτητές που εισήχθησαν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://transfer.it.minedu.gov.gr/ ή μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου, www.minedu.gov.gr, προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, κατά το διάστημα υποβολής των αιτήσεων.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους έχει χορηγηθεί από τη γραμματεία της σχολής ή του τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.

Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα;

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου, τα αποτελέσματα των μετεγγραφών θα ανακοινωθούν αμέσως μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στη σχετική εγκύκλιο, που είναι ανηρτημένη στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Δες ακόμα: Γραμμή 4 μετρό: Αυτοί θα είναι οι 15 νέοι σταθμοί

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;