Το πρώτο σχόλιο Μητσοτάκη για τον «Joker» και την έφοδο της αστυνομίας σε κινηματογράφους

Από neolaia.gr Team 23 Οκτωβρίου 2019

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός

Για πρώτη φορά εκφράστηκε εχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με το περιστατικό εφόδου της αστυνομίας σε σινεμά για να διαπιστωθεί αν η ταινία Joker παρακολουθούταν από ανήλικους.

Κατά την ομιλία του, λοιπόν, στο επίσημο δείπνο της Πολιτιστικής Εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε για το συμβάν που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων τις τελευταίες μέρες, τα εξής:

«Γύρω από το περιστατικό με την κινηματογραφική ταινία Τζόκερ, ζήσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα μάχη εντυπώσεων και διαμορφώθηκε μια «παρωδία» που εμποδίζει ακόμα και σήμερα τη νηφάλια προσέγγιση του ζητήματος». «Πράγματι δουλειά της Αστυνομίας είναι να παρεμβαίνει όταν γίνεται μια καταγγελία. Αν παρενέβη με τρόπο υπερβολικό εδώ πέρα είμαστε να το συζητήσουμε αυτό. Αν θεωρούμε ότι ο νόμος ο οποίος ορίζει το πλαίσιο προστασίας των ανηλίκων για τις τηλεοπτικές ταινίες είναι ένας νόμος που πρέπει να αλλάξει, να το συζητήσουμε κι αυτό με νηφαλιότητα».

«Όλα αυτά θα μπορούσαμε να τα συζητήσουμε ήρεμα απλά, να πάρουμε από ένα πραγματικό περιστατικό να καταλήξουμε σε μια λύση η οποία θα είναι αμοιβαία αποδεκτή»[….]«ίσως είναι και μια ένδειξη επιστροφής στην πραγματικότητα το γεγονός ότι αφιερώνουμε τόσο ενέργεια για να συζητήσουμε ένα θέμα ήσσονος σημασίας». 

Δες ακόμα: Με αφορμή τον «Joker»: Πώς ορίζεται η καταλληλότητα μιας ταινίας – Ποια είναι τα πρόστιμα

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486