Facebook News: Η νέα ενότητα έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης από τη γνωστή εφαρμογή
Το Facebook News θα είναι μία άμεση πηγή ενημέρωσης μέσω της γνωστής εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης.

Έχεις παρατηρήσει τον τελευταίο καιρό ότι το Facebook έχει κάνει αρκετές αλλαγές και αυτό γιατί επιθυμεί να μετατραπεί από δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο σε κορυφαίο μέσο ενημέρωσης για τους χρήστες του. Αυτό θα προσπαθήσει να το πετύχει τόσο με τις προσπάθειες καταπολέμησης των fake news, όσο και με τη νέα κατηγορία Facebook News που θα εμφανιστεί σταδιακά μέσα στους επόμενους μήνες.

Οι δοκιμές, βέβαια, έχουν ξεκινήσει ήδη και μέσα στο 2020 αναμένεται το γενικότερο λανσάρισμα της νέας αυτής δυνατότητας του γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Η εταιρεία πιστεύει ότι θα σου λύσει τα χέρια!

Στην ενότητα Facebook News θα μπορείς να βρεις περιεχόμενο από έγκυρα μέσα ενημέρωσης και θα έχεις την επιλογή διαμόρφωσης της ενότητας αυτής για την εμφάνιση ειδήσεων με βάση τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα σου. Επίσης, αν διατηρείς συνδρομή σε κάποιο μέσο ενημέρωσης, όποιος κάποια ηλεκτρονική έκδοση εφημερίδας, θα μπορείς να τη μεταφέρεις εντός του κοινωνικού δικτύου για να παρακολουθείς τα νέα απευθείας από την εφαρμογή του Facebook και να μην αναγκάζεσαι να μπαίνεις σε κάθε ιστοσελίδα ξεχωριστά.

Όπως αναφέρει η γνωστή εταιρεία στο επίσημο blog της, ο σκοπός δεν είναι να ανακυκλώνονται οι ειδήσεις που βλέπουμε στο News Feed του λογαριασμού μας από σελίδες που ακολουθούμε ή από sponsored αναρτήσεις. Αλλά, τις πιο πρόσφατες και εμπεριστατωμένες ειδήσεις.

Τα μέσα που ενδιαφέρονται να δουν τις ειδήσεις τους μέσα σε αυτήν την ενότητα θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια ακεραιότητας και εγκυρότητας για να πάρουν την έγκριση της εταιρείας. Πέρα από αυτή την αρχική έγκριση, θα υπόκεινται σε διαρκείς ελέγχους για να διασφαλίζεται η αξιοπιστία τους.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που ανήγγειλε η εταιρεία για την αλλαγή αυτή είναι ότι ο έλεγχος των νέων δε θα γίνεται από κάποιον αλγόριθμο, αλλά από μια ειδική ομάδα ανθρώπων – διαχειριστών. Μάλιστα, στην υποενότητα Today’s Stories θα γίνεται επιλογή μεγάλων άρθρων και πρωτότυπου περιεχομένου, ενώ θα δημοσιευθούν οι κανόνες και το σκεπτικό επιλογής τους.

Η αρχή του Facebook News αναμένεται να γίνει σε συγκεκριμένες πόλεις των ΗΠΑ. Η εταιρεία περιμένει να δει πώς θα υποδεχθεί το κοινό το νέο αυτό εγχείρημα για να προχωρήσει στην περαιτέρω προώθησή του.

Δες ένα σχετικό βίντεο!

Δες επίσης: Facebook: Άρχισε να κρύβει δοκιμαστικά τα «likes»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;