Υπουργείο Παιδείας: Τι σχεδιάζει για τους
Αντιδράσεις έχουν ήδη ξεσπάσει από πλευράς φοιτητικών συλλόγων

Πριν χρόνια θεσπίστηκε σχετική ρύθμιση για το ζήτημα των “αιώνιων” φοιτητών στα Πανεπιστήμια και η οποία είναι πλέον έτοιμη να επιστρέψει στο προσκήνιο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Με έμφαση, λοιπόν, στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η Υπουργός Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, αναμένεται να συμμετάσχει σήμερα, Τετάρτη 30 Οκτώβρη, στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η ηγεσία του Υπουργείου προτίθεται να προχωρήσει σε θέσπιση του ανώτατου ορίου σπουδών στα ΑΕΙ, μιμα ρύθμιση που προκαλεί τις αντιδράσεις των φοιτητικών παρατάξεων, δεδομένου ότι το ζήτημα των “αιώνιων” φοιτητών αποτελεί εδώ και χρόνια ένα μείζον πεδίο αντιπαράθεσης.

Σύμφωνα με αναφορές που γίνονται στην Καθημερινή και σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Παιδείας, εξετάζεται η διάρκεια του ανώτατου χρόνου σπουδών.

Υπενθυμίζουμε πως ο νόμος 4009/2011 όριζε το λεγόμενο «ν+2», με «ν» τον ελάχιστο χρόνο σπουδών κάθε σχολής.

Συγκεκριμένα:

Η διάρκεια που ετέθη από τον νόμο 4009/2011 ήταν το λεγόμενο «ν+2», όπου «ν» ο ελάχιστος χρόνος σπουδών κάθε τμήματος/σχολής. Η ηγεσία του υπουργείου προτίθεται τώρα να επαναφέρει τη ρύθμιση για τους πρωτοετείς φοιτητές. Ωστόσο, εξετάζεται και το ενδεχόμενο επέκτασης σε ν+3 χρόνια ή ακόμα και 2ν. Για τους φοιτητές που είναι ήδη «αιώνιοι» ή φοιτούν σε έτος σπουδών από το δεύτερο και πάνω, εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί ένα «εύλογο διάστημα» για ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Αντιδράσεις φοιτητικών συλλόγων

Ήδη, πάντως, αρκετοί φοιτητικοί σύλλογοι έχουν αντιδράσει, ενώ για αύριο, Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, προγραμματίζεται νέο φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Δείτε ακόμα: Μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση: Ποια είναι τα σχέδια της κυβέρνησης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;