Η εταιρεία που μπορεί να μετατρέψει το βενζινοκίνητο αυτοκίνητο σου σε ηλεκτρικό
Μία start-up στην Γαλλία κάνει την μετατροπή βενζινοκίνητων αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά!

Η μετατροπή ενός βενζινοκίνητου αυτοκινήτου σε ηλεκτρικό είναι μία διαδικασία που δεν είχες σκεφτείς. Όμως, μία εταιρεία στη Γαλλία δίνει λύση στο θέμα αυτό, προκειμένου οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων να αποφεύγουν τις απαγορεύσεις οδήγησης σε συγκεκριμένες πόλεις.

Η μετατροπή αυτή δεν είναι ιδιαίτερα φθηνή, αλλά θα σε βοηθήσει να αποφύγεις τις απαγορεύσεις, να προστατεύσεις το περιβάλλον, αλλά και να εξοικονομήσεις χρήματα. Με περίπου 5.000 ευρώ, λοιπόν, μία εταιρεία start-up στη Γαλλία μετατρέπει το παλιό ρυπογόνο αυτοκίνητό σoy σε ένα ηλεκτρικό όχημα!

Η εταιρεία αυτή έχει το όνομα Transition-One. Η διαδικασία είναι η εξής, ο παλιός κινητήρας εσωτερικής καύσης αντικαθίσταται από έναν ηλεκτροκινητήρα, ενώ, επιπλέον, τοποθετούνται μπαταρίες και ένα ειδικό ταμπλό με ενδείξεις.

Η διαδικασία αυτή γίνεται σε συγκεκριμένα μοντέλα αυτοκινήτων. Αυτά είναι μοντέλα των εταιρειών Fiat, VW, Renault και PSA Group. Η όλη διαδικασία κοστίζει 8.500 ευρώ, αλλά το κόστος μειώνεται στις 5.000 ευρώ εξαιτίας της κρατικής επιδότησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει, ακόμη, κάποια επιδότηση για την αντικατάσταση του θερμικού κινητήρα με ηλεκτρικό. Επίσης, κανένας νόμος δεν προβλέπει κάτι τέτοιο, οπότε η οποιαδήποτε αλλαγή θα είναι παράνομη.

Ο ιδρυτής της start-up εταιρείας, Aymeric Libeau, δήλωσε:

“Πουλάω σε ανθρώπους που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο αξίας 20.000 ευρώ. Μετατρέπουμε τα μοντέλα με τις καλύτερες πωλήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα.”

Ο ίδιος κυκλοφορεί με ένα Renault Twingo του 2009. Το έχει μετατρέψει σε ηλεκτρικό με αυτονομία 180 χιλιομέτρων.

Ο Libeau αναμένει ότι τόσο η γαλλική όσο και η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή θα εγκρίνουν το project του για μαζική μετατροπή αυτοκινήτων που έχει καταθέσει. Μάλιστα, πιστεύει ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν ξεκινήσει οι παραγγελίες για να μπορέσουν να ελέγξουν την παραγωγή.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες σπεύδουν να βγάλουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα για να συμμορφωθούν με τους νέους αυστηρότερους κανονισμούς για τις εκπομπές αερίων στην Ευρώπη. Και ενώ οι πωλήσεις αυξάνονται, τα υβριδικά και τα συσσωρευμένα αυτοκίνητα αποτελούσαν λιγότερο από το 3% των συνολικών πωλήσεων για το περσινό έτος. Κι αυτό γιατί οι τιμές των οχημάτων παραμένουν συγκριτικά υψηλές με μικρότερες διαδρομές οδήγησης από τα συμβατικά μοντέλα.

Στο πρωτότυπο Twingo, που οδηγεί και ο εμπνευστής της ιδέας της start-up, τρία πακέτα μπαταριών τοποθετούνται μπροστά και δύο στο μέρος που βρίσκονταν η δεξαμενή της βενζίνης. Όλα τα εξαρτήματα για την μετατροπή αγοράστηκαν από έναν προμηθευτή της Tesla και ζυγίζουν 120 κιλά. Ενώ, όλη η διαδικασία της μετατροπής πραγματοποιείται σε μόλις 4 ώρες και μπορεί να τοποθετηθεί στα εξής αυτοκίνητα:

  • Citroen C1,
  • Peugeot 107,
  • Fiat 500,
  • Toyota Aygo,
  • Renault Twingo II και
  • Volkswagen Polo

Δες ακόμα: Αυτοκίνητο: Τι θα αλλάξει στα τέλη κυκλοφορίας 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 2