Κακοκαιρία: Αρναούτογλου, meteo και έκτακτο δελτίο ΕΜΥ - Προσοχή το μεσημέρι για καταιγίδες
Νεότερη ενημέρωση για την κακοκαιρία στην Αττική

Η κακοκαιρία συνεχίζεται και από σήμερα το μεσημέρι, Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, και έπειτα, υπάρχει νέα προειδοποίηση για ένταση των καιρικών φαινομένων στην Αθήνα και την Αττική.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι βροχές που εκδηλώνονται σήμερα κατά περιόδους στην Αττική, είναι πολύ πιθανό να ενταθούν πρόσκαιρα από τις απογευματινές ώρες και να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες,

Πρόγνωση καιρού Meteo:

Έντονες κατά τόπους βροχοπτώσεις εκδηλώθηκαν έως το πρωί της Δευτέρας 4/11, στη Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, με τα φαινόμενα στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Νότια Πελοπόννησο να συνοδεύονται από σποραδικές καταιγίδες. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης όπως αυτά καταγράφηκαν σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr έως τις 09:30 το πρωί της Δευτέρας.

Για το υπόλοιπο της ημέρας, περιμένουμε περαιτέρω ένταση των φαινομένων από τα δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, και βαθμιαία επέκτασή τους σε πολλές περιοχές της χώρας. Εκτός της Δυτικής Ελλάδας, αναμένεται να επηρεαστούν σημαντικά, η Πελοπόννησος, η Δυτική και Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, το εσωτερικό της Θεσσαλίας, τα Δωδεκάνησα και προς το βράδυ οι Κυκλάδες.

Οι βροχές που εκδηλώνονται κατά περιόδους στην Αττική, είναι πολύ πιθανό να ενταθούν πρόσκαιρα από τις απογευματινές ώρες και να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες.

Με τη χρήση περιοχικών προγνωστικών μοντέλων υψηλής ανάλυσης, είμαστε σε θέση να προβλέψουμε με αυξημένη ακρίβεια και λεπτομέρεια τις περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο καθώς και την ένταση της ηλεκτρικής δραστηριότητας.

 

Στον χάρτη φαίνεται η κατανομή του ολικού υετού έως το βράδυ της Δευτέρας, όπως προβλέπεται από το μοντέλο BOLAM, και η ένταση της ηλεκτρικής δραστηριότητας τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα ΕΡΜΗΣ.

Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό:

“Φίλες και φίλοι στην Αττική- προσοχή!

Μην σας ξεγελάσουν τα ανοίγματα του καιρού γιατί είναι πρόσκαιρα!

Χοντρικά γύρω στις 3 το μεσημέρι και μετά θα υπάρξει νέα επιδείνωση του καιρού από ένα πέρασμα (τετράωρης, το πολύ πεντάωρης περιπου διάρκειας) από βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές συνοδεία πρόσκαιρα πολύ ισχυρών νοτιοδυτικών ανέμων.

Μετά περίπου τις 7-8 το βράδυ ο καιρος θα βελτιωθεί και οι άνεμοι θα εξασθενήσουν!

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου”

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ:

Bροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, προβλέπονται από αργά το απόγευμα της Κυριακής (03-11-2019) και από τα δυτικά, που πιθανώς να συνοδεύονται πρόσκαιρα, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Από αργά το απόγευμα της Κυριακής (03-11-2019) μέχρι το βράδυ της Δευτέρας (04-11-2019), οπότε αναμένεται βαθμιαία εξασθένηση από τα βορειοδυτικά, τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και σταδιακά η δυτική και η νότια Πελοπόννησος.

2. Από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (04-11-2019) μέχρι και το πρωί της Τρίτης (05-11-2019) η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

3. Τη Δευτέρα (04-11-2019) από νωρίς το πρωί μέχρι τις μεσημβρινές ώρες πρόσκαιρα η Αττική και η ανατολική Πελοπόννησος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;