Τα 3 άγνωστα οφέλη που έχει μία αγκαλιά στην υγεία μας
Κι όμως, μία και μόνο αγκαλιά έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας.

Οι αγκαλιές είναι κάτι που μας χαροποιούν, μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά και είναι σίγουρα κάτι που χρειαζόμαστε στην καθημερινότητά μας. Ήξερες, όμως, τα οφέλη που έχει για την υγεία σου μία και μόνο αγκαλιά;

Η Βιρτζίνια Σατίρ, μία Αμερικάνα οικογενειακή ψυχολόγος, ισχυρίζεται μετά από έρευνες της ότι χρειαζόμαστε 4 αγκαλιές την ημέρα για να επιβιώσουμε, 8 αγκαλιές την ημέρα για διατήρηση της ψυχικής μας υγείας και 12 αγκαλιές την ημέρα για την ανάπτυξη. Οπότε, μπορείς να καταλάβεις ότι είναι πολλοί σημαντικές.

Πάμε να δούμε, όμως, τα μοναδικά της οφέλη;

1. Συμβάλλει στο ανοσοποιητικό σου σύστημα

Όταν αγκαλιάζεις συχνά άτομα τότε το ανοσοποιητικό σου σύστημα γίνεται πιο δυνατό και ανθεκτικό. Μάλιστα, έγινε μία έρευνα σε 404 ενήλικες για το μικρόβιο της κοινής γρίπης. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνθρωποι που δέχονταν πιο συχνά αγκαλιές ήταν και αυτοί που δεν κόλλησαν τη γρίπη.

2. Βοηθάνε το νευρικό σου σύστημα

Πέρα από το ανοσοποιητικό, οι αγκαλιές συμβάλλουν και στην ενδυνάμωση του νευρικού. Κι αυτό γιατί μειώνουν το αίσθημα της μοναξιάς, ελαττώνουν τους φόβους και βοηθάνε στην ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης του ατόμου.

3. Σε κάνουν να νιώθεις πιο χαρούμενος

Η οξυτοκίνη είναι η ορμόνη της χαράς. Μάλιστα, έρευνες έχουν αποδείξει ότι εκκρίνεται σε μεγαλύτερα επίπεδα όταν αγκαλιάζεις κάποιον.

Δες ακόμα: Οι αγκαλιές κάνουν καλό σύμφωνα με τους επιστήμονες!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
 1