Διεθνής Ημέρα κατά του Φασισμού και Αντισημιτισμού 2019

Από neolaia.gr Team 9 Νοεμβρίου 2019

Σήμερα, 9 Νοεμβρίου, είναι η Διεθνής Ημέρα κατά του Φασισμού και Αντισημιτισμού 2019.

Η Διεθνής Ημέρα κατά του Φασισμού και Αντισημιτισμού 2019 είναι σήμερα, στις 9 Νοεμβρίου. Η ημέρα αυτή έχει οριστεί να εορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Νοεμβρίου, σε ανάμνηση του πογκρόμ των Εβραίων που οργανώθηκε με κρατική καθοδήγηση στη ναζιστική Γερμανία του 1938.

Η νύχτα αυτή έμεινε στην ιστορία ως «Η Νύχτα των Κρυστάλλων». Αποτέλεσε, μάλιστα, το πρώτο βήμα για τη δημιουργία των στρατοπέδων συγκέντρωσης και του εβραϊκού Ολοκαυτώματος. Πέρα, όμως, από τον αντισημιτισμό, η μέρα είναι αφιερωμένη και στην καταδίκη του νεοναζισμού και του ρατσισμού.

Η Διεθνής Ημέρα κατά του Φασισμού και του Αντισημιτισμού γιορτάζεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Συμβουλίου της Ευρώπης, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Ενώ, αποτελεί πρωτοβουλία της οργάνωσης-ομπρέλα «Ενωμένοι για τη διαπολιτισμική δράση» (UNITED for Intercultural Action). Η οργάνωση αυτή συσπειρώνει στους κόλπους της αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές, τσιγγάνικες και εβραϊκές οργανώσεις από όλη την Ευρώπη.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486