Κοινωνικό μέρισμα 2019: Πότε
Κοινωνικό μέρισμα 2019: Δείτε αναλυτικά!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, προς τα μέσα Νοεμβρίου ή αρχές Δεκεμβρίου, θα είναι διαθέσιμα περισσότερα στοιχεία για την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού και τότε είναι που αναμένεται να «κλειδώσει» το ύψος, το εύρος, αλλά και οι δικαιούχοι για το κοινωνικό μέρισμα 2019.

Συγκεκριμένα, με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, μέχρι τις 20 Νοεμβρίου 2019, που η κυβέρνηση θα έχει καταθέσει τον προϋπολογισμό στη Βουλή, θα δημοσιοποιηθούν και οι προθέσεις της σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα 2019 και τη διανομή του προβλεπόμενου υπερπλεονάσματος.

Παρότι ακόμη δεν είναι εντελώς ξεκάθαρα τα κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος 2019, αυτό είναι κάτι που αναμένεται να διευκρινιστεί σε λίγες ημέρες από σήμερα, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του αρμόδιου Υπουργείου.

Κοινωνικό μέρισμα 2019 – Απόφαση Κ. Μητσοτάκη

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος από την κυβέρνηση, ύστερα από απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, εφόσον δώσει έγκριση το ΥΠΟΙΚ, θα ξεκινήσουν τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου, ενώ το ποσό θα δοθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα, μαζί με το δώρο Χριστουγέννων 2019 για τους μισθωτούς.

Ωστόσο, δεδομένου ότι το οικονομικό επιτελείο έχει καταστήσει σαφές πως θέλει να διατηρήσει ένα ποσό ως «περιθώριο ασφαλείας» και επομένως δεν θα μοιραστεί όλο το υπερπλεόνασμα σε μέρισμα, τα περιθώρια που απομένουν περιορίζονται περαιτέρω.

Από το υπερπλεόνασμα, εξάλλου, υπολογίζεται ότι θα καλυφθεί και το ποσό των 200 εκατ. ευρώ των υπηρεσιών κοινής ωφελείας που θα δοθεί προς τη ΔΕΗ

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε μάλιστα σε «μέρισμα ανάπτυξης», λέγοντας ότι «θα μοιραστεί με δίκαιο τρόπο. Επειτα από 10 χρόνια κρίσης δεν θα ανεχθώ» […] «με τη νέα ανάπτυξη που έχουμε να δημιουργηθούν νέες ανισότητες. Θα υπάρχει υπερπλεόνασμα το 2019. Θα πάει στοχευμένα στους πιο αδύναμους. Θα δούμε πού. Δεν θα δώσουμε λίγα σε πολλούς. Θέλω αυτά που θα δώσω να πιάσουν τόπο».

Το Υπουργείο Οικονομικών θα κάνει τους τελικούς λογαριασμούς μέσα στις επόμενες ημέρες για το πλεόνασμα, καθώς οι όποιες αποφάσεις σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα και τη διανομή του αναμένεται να ενσωματωθούν στον προϋπολογισμό του 2020, ο οποίος θα κατατεθεί στη Βουλή στις 20 Νοεμβρίου.

Δείτε επίσης: Κοινωνικό μέρισμα 2019: Η βασική προϋπόθεση για τους δικαιούχους – Ποιοι θα το λάβουν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;