5 τρόποι για να γίνεις πολύ πιο παραγωγικός
Γίνε πιο παραγωγικός!

Νιώθεις ότι δεν είσαι πολύ παραγωγικός; Νιώθεις ότι θα ήθελες να κάνεις περισσότερα πράγματα, αλλά για κάποιον ανεξήγητο λόγο δε μπορείς; Μην ανησυχείς! Εμείς είμαστε και θα σου δώσουμε 5 μικρές συμβουλές ώστε να γίνεις ο καλύτερος και πιο παραγωγικός εαυτός σου. Έτοιμος;

1. Το multitasking σκοτώνει την παραγωγικότητα

Είναι καλό να κάνεις πολλά πράγματα, αλλά είναι κακό να κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Γιατί; Γιατί στην προσπάθειά σου να κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα συχνά αφήνεις πράγματα στη μέση ή δεν τα κάνεις αποδοτικά. Οπότε αν θέλεις να γίνεις πιο παραγωγικός κάνε πολλά πράγματα μεμονωμένα-δηλαδή ξεκίνα κάτι μόλις τελειώσεις κάτι που έκανες προηγουμένως.

2. Να έχεις πρόγραμμα

Η σημαντικότερη συμβουλή που ακούμε από τους αριστούχους των πανελληνίων ενδεχομένως να μην είναι λάθος. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις πρόγραμμα. Για αυτό το λόγο αγόρασε μία agenda ή έστω ένα μπλοκάκι και σχεδίασε τις κύριες προτεραιότητες της επόμενης εβδομάδας. Έπειτα κάθε βράδυ πριν πας για ύπνο φρόντισε να βλέπεις την κύρια προτεραιότητα της επόμενης ημέρας και πίστεψέ μας όταν σου λέμε ότι θα γίνεις σίγουρα πιο παραγωγικός!

via GIPHY

 

3. 90 λεπτά δουλίτσας

Αντί να ασχολείσαι να κάνεις συχνά διαλείμματα ή να ασχολείσαι με κάτι συνεχόμενα για πολλές ώρες δοκίμασε να κάνεις το εξής: ασχολήσου με μία δουλειά ή δραστηριότητα για 90 λεπτά συνεχόμενα και μετά κάνε ένα απολαυστικό διάλειμμα για μισή ώρα περίπου, ώστε να επαναφορτίσεις τις μπαταρίες σου. Ιδανικά κατά τη διάρκεια του διαλείμματός σου μην ασχοληθείς με social media ή γενικότερα με οθόνες tablet, smartphones και υπολογιστών γιατί ίσως εν τέλει κουραστείς περισσότερο. Αυτός είναι άλλος ένας τρόπος να γίνεις πιο παραγωγικός!

4. Κάνε μια λίστα

Μία πολύ καλή επιλογή για να γίνεις πιο παραγωγικός είναι φτιάξεις μία λίστα με όλα όσα κάνεις, αλλά θέλεις να σταματήσεις να κάνεις. Φτιάξε δηλαδή μία not to do list και δες την παραγωγικότητά σου να αυξάνεται κατακόρυφα.

via GIPHY

5. Πες και κανένα όχι

Αν θέλεις να γίνεις όμως πραγματικά πολύ παραγωγικός (και περισσότερο ψυχικά υγιής) άκου την παρακάτω συμβουλή: πες και κανένα όχι! Είναι τόσο απλό, τόσο εύκολο, τόσο εφικτό. Συχνά στην καθημερινή μας ζωή αναγκαζόμαστε να πούμε ναι σε πράγματα που δε μας ευχαριστούν ή μας πιέζουν, επειδή φοβόμαστε ότι ο άλλος θα στεναχωρηθεί. Και ναι μερικές φορές είναι λογικό να συμβαίνει, αλλά αν συμβαίνει συχνά μάλλον ήρθε η ώρα να το κόψεις επενδύοντας τα νέα όχι σε δραστηριότητες που δεν είχες χρόνο να κάνεις για να ευχαριστήσεις τους άλλους.4

Δείτε επίσης: 6 τρόποι για να βγάλεις χρήματα online όταν είσαι φοιτητής!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1