Φοιτητική ζωή στην Εσθονία: 5 πράγματα που σίγουρα δε γνωρίζεις για αυτήν

Από Marianthi Dovri 14 Νοεμβρίου 2019

Μάθε τα πάντα για την φοιτητική ζωή στην Εσθονία!

Λίγα λόγια για την Εσθονία…

Η Εσθονία είναι μία μικρή χώρα της βορειοανατολικής Ευρώπης και συγκαταλέγεται στις χώρες της Βαλτικής. Πρωτεύουσα της Εσθονίας είναι το Τάλιν, το οποίο συγκεντρώνει και τα περισσότερα πανεπιστήμια και η παραδοσιακή γλώσσα της χώρας είναι η εσθονική που είναι συγγενής με 2 αρκετά δύσκολες γλώσσες-την φινλανδική και την ουγγρική. Η Εσθονία ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το νόμισμά της είναι το ευρώ, ενώ το 2011 βρισκόταν ανάμεσα στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι πολύ σύνηθες για τις χώρες της Βαλτικής. Σε αυτό ενδεχομένως να συμβάλλει το γεγονός ότι η Εσθονία είναι μία e-society, που σημαίνει ότι τα πάντα γίνονται ηλεκτρονικά με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το ότι η ίδρυση μιας εταιρείας στην Εσθονία παίρνει περίπου 20 λεπτά! Επίσης, διαθέτει μία από τις πιο αποδοτικές οικονομίες της Ευρώπης σύμφωνα με το europeanvoice και παράλληλα είναι μία από τις ασφαλέστερες χώρες παγκοσμίως.

Και τώρα που έχετε μία μικρή εικόνα για την Εσθονίας, ας δούμε 5 πράγματα για την φοιτητική ζωή που προσφέρει και σίγουρα δε γνωρίζεις!

1. Προγράμματα σπουδών

Πολλές χώρες προσφέρουν εξαιρετικά προγράμματα σπουδών, αλλά πολλές φορές προϋποθέτουν ένα βασικό κριτήριο προκειμένου να γίνεις δεκτός: να γνωρίζεις την γλώσσα της χώρας. Στην Εσθονία αυτό δεν είναι απαραίτητο, καθώς υπάρχουν πάνω από 100 προγράμματα σπουδών στα αγγλικά (τα οποία στην Εσθονία είναι ευρέως διαδεδομένα).

via GIPHY

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486