Όσκαρ 2020: Τα φαβορί στις πέντε μεγάλες κατηγορίες
Ποια είναι τα μεγάλα φαβορί και ποια τα αουτσάιντερ για να κερδίσουν μία υποψηφιότητα για τα Όσκαρ 2020;

Η κούρσα για τα Όσκαρ 2020 έχει ξεκινήσει μετά το τέλος των τριών φθινοπωρινών φεστιβάλ (Βενετίας, Τορόντο και Telluride). Μετά το τέλος τους, οι κριτικοί και οι άνθρωποι τις βιομηχανίας του κινηματογράφου είχαν δει, σχεδόν, όλες τις ταινίες που αναμένεται να προκαλέσουν αίσθηση στη φετινή τελετή. Όμως, είχαμε και άλλες εκπλήξεις στην πορεία. Για αυτό, είπαμε να δούμε πώς έχει διαμορφωθεί η κούρσα μέχρι σήμερα.

Θα μιλήσουμε για τις πέντε μεγάλες κατηγορίες και για το ποιες ταινίες, ερμηνείες κλπ. φαίνεται να ξεχωρίζουν. Τα Όσκαρ 2020 θα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ταινία που είναι το απόλυτο και ξεκάθαρο φαβορί!

Πάμε, λοιπόν, να δούμε πώς έχει διαμορφωθεί η κούρσα μέχρι στιγμής;

Καλύτερη Ταινία

Το 2019 μας έχει χαρίσει μία κινηματογραφική χρονιά όπως καμία άλλη. Ταινίες που έχουν κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας και έχουν διχάσει το κοινό. Από την κατηγορία αυτή δε θα μπορέσει να λείψει το “Joker”. Η ταινία που δίχασε όσο καμία άλλη και έχει καταφέρει να κάνει εισπράξεις πάνω από 1 δισ. δολάρια. Η επιτυχία της βγάζει από τη λίστα το, επίσης, καλό και διαφορετικό Avengers: Endgame. Κι αυτό γιατί η Ακαδημία δε θα θελήσει να τιμήσει πάνω από μία ταινία με υπερήρωες.

Επίσης, από την κατηγορία αυτή δε θα μπορέσει να λείψει το “Irishman” του Martin Scorsese, που έχει συγκεντρώσει διθυραμβικές κριτικές, το “Once Upon a Time in… Hollywood” του Tarantino, που έχει καταφέρει να αγαπηθεί από κοινό και κριτικούς, αλλά και το “Bombshell”. Η τελευταία ταινία με πρωταγωνίστριες τις Charlize Theron, Margott Robbie και Nicole Kidman θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες τον Δεκέμβριο και έχει κερδίσει την αγάπη των κριτικών. Το θέμα της είναι άκρως επίκαιρο και σίγουρα η Ακαδημία θα θέλει να το τιμήσει!

Άλλες ταινίες που είναι, σχεδόν, σίγουρο ότι θα βρεθούμε μέσα στις Καλύτερες της χρονιάς είναι και τα “Marriage Story” του Noah Baumbach, που δε θα με εκπλήξει αν καταφέρει να κερδίσει το αγαλματίδιο, και “Little Women” της Greta Gerwig.

Από εκεί και πέρα, δυναμικά φαίνεται να κινείται το “Parasite”, που έχει καταφέρει να κάνεις τους Αμερικάνους να δουν ταινία με υπότιτλους, αλλά και άλλες ταινίες όπως το “1917” και το “A Beautiful Day in the Neighborhood”.

Επίσης, για μένα δε θα πρέπει να λείψει από τη δεκάδα το “The Farewell” της Lulu Wang, αλλά θα δούμε αν η Ακαδημία έχει προοδεύσει τόσο ώστε να βάλει δύο ξενόγλωσσες ταινίες στην κατηγορία για την Καλύτερη ταινία.

Οι προβλέψεις μας μέχρι τώρα:

  1. The Irishman
  2. Once Upon a Time in… Hollywood
  3. Bombshell
  4. Marriage Story
  5. A Beautiful Day in the Neighborhood
  6. Joker
  7. 1917
  8. Little Women
  9. Jojo Rabbit
  10. Parasite

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;