Κοινωνικό μέρισμα 2019: Τα τρία επικρατέστερα σενάρια για τους δικαιούχους
Κοινωνικό μέρισμα 2019: Δείτε αναλυτικά!

Νέα ανατροπή έρχεται για τους δικαιούχους στο Κοινωνικό μέρισμα 2019 , αφού το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης φαίνεται να εξετάζει ένα νέο σενάριο, έτσι ώστε να να δοθούν χρήματα από το υπερπλεόνασμα σε περισσότερους δικαιούχους.

Το βασικό ερώτημα που απασχολεί πλέον την κυβέρνηση, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, είναι το αν η έκτακτη ενίσχυση θα κατευθυνθεί στους πλέον ευάλωτους συμπολίτες ή αν το κοινωνικό μέρισμα 2019 θα μοιραστεί και στους υπερφορολογημένους.

Πέτσας – Κοινωνικό μέρισμα 2019: Στους υπερφορολογημένους & ευάλωτους το φετινό μέρισμα

Δεν είναι τυχαίο ότι οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης μετατέθηκαν για την επόμενη εβδομάδα με τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη να το ανακοινώνει στο υπουργικό συμβούλιο. Η επεξεργασία των τελευταίων στοιχείων υλοποίησης του προϋπολογισμού στο 11μηνο με έμφαση στα έσοδα έδωσε λίγη παράταση ακόμη στο θέμα.

Όπως και να έχει, την ερχόμενη εβδομάδα σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μάξιμου αναμένεται να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, η βούληση της κυβέρνησης είναι, εκτός από τους ευάλωτους, να υπάρξει επιπλέον στήριξη σε όσους άντεξαν το βάρος της υπερφορολόγησης, πράγμα που ανοίγει τη συζήτηση για μια πιθανότητα επιστροφής φόρων σε όσους υπερφορολογούνται.

Κατά συνέπεια, τα σενάρια γίνονται πλέον τρία (3):

1) Επιστροφή της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης σε φορολογούμενους που ξεπερνούν τα 12.000 € το χρόνο, ωστόσο μια τέτοια κίνηση θα αφήσει έξω τις πιο φτωχές και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες πολιτών.

2) Επιστροφή της παρακράτησης φόρων που γίνεται στην πηγή για χαμηλά αμειβόμενους μισθωτούς και συνταξιούχους. Σενάριο που φαίνεται να κερδίζει όλο και πιο πολύ έδαφος.

3) Στήριξη μακροχρόνια ανέργων, δικαιούχων του ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), ΑΜΕΑ και πολύτεκνων, το οποίο είναι και το βασικό και μπορεί να προκριθεί συνδυαστικά με ένα από τα υπόλοιπα δύο.

Σε ότι αφορά τις συγκεκριμένες κατηγορίες, η διαδικασία μπορεί να γίνει άμεσα καθώς ήδη υπάρχουν τα ΙΒΑΝ και τα σχετικά στοιχεία των δικαιούχων του ΚΕΑ, ώστε μέχρι το τέλος του έτους να έχουν δοθεί τα χρήματα, κάτι που είναι και βασική επιδίωξη της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζουμε ότι:

Από την κατάθεση του Προϋπολογισμού, αποτυπώθηκε υπερπλεόνασμα 463 εκατ. ευρώ.

Παρόλα αυτά, το διαθέσιμο υπερπλεόνασμα, αφού αφαιρέσει κανείς ένα σημαντικό «μαξιλάρι» τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ, είναι περιορισμένο.

Με πληροφορίες από aftodioikisi

Δείτε ακόμα: ΟΑΕΔ – Ειδικό επίδομα 720 ευρώ: Δικαιούχοι & Δικαιολογητικά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
16 Απρ. 2024
Μπο
22:00
-
Atl
16 Απρ. 2024
Μπα
22:00
-
Παρ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;