Νέα έρευνα μας μαθαίνει πώς να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το hangover!
Ερευνητές βρήκαν έναν μοναδικό και αποτελεσματικό τρόπο για να απαλλαχθείς από το hangover! Κι όχι, δεν είναι ο καφές!

Όλοι έχουμε βρεθεί σε κατάσταση hangover μετά από ένα… χαλαρό ποτάκι, το προηγούμενο βράδυ. Όμως, κανείς δε ξέρει τον σωστό τρόπο για να αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή.

Έχουμε ακούσει διάφορα! Φτιάξε ελληνικό καφέ, πιες κόλα για το στομάχι, φτιάξε κάτι στεγνό να φας. Όλα αυτά καταρρίπτονται από μία καινούρια έρευνα, που θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε σωστά το hangover!

Κάποιοι επιστήμονες, που λες, θεωρούν ότι η ιδανική θεραπεία για να καταφέρεις να ξεπεράσεις τη ζαλάδα και τον πονοκέφαλο, που άφησε το αλκοόλ που κατανάλωσες το προηγούμενο βράδυ, είναι ένα ρόφημα-κοκτέιλ με νερό καρύδας, αχλάδι και λάιμ. Μπορεί η ανάμειξη των ροφημάτων αυτών να μην ακούγεται ελκυστική λύση, όμως, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτή η παρασκευή ενισχύει δύο ένζυμα που διασπούν το αλκοόλ στο σώμα.

Η νέα αυτή μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Current Research In Food Science. Μάλιστα, υποστηρίζεται από αυτή ότι το υγιές μείγμα είναι ακόμη πιο αποτελεσματικό όταν συνοδεύεται με τυρί, ντομάτα και αγγούρι.

Οι ερευνητές, με έδρα το Ινστιτούτο Χημικής Τεχνολογίας της Βομβάης, δήλωσαν τα εξής για την ανακάλυψή τους αυτή:

“Ένα ρόφημα που παρασκευάζεται από ένα μείγμα γλυκού λάιμ, αχλαδιού και νερού καρύδας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να ξεπεραστεί το hangover. Η κατανάλωση αυτού του ποτού με τυρί, αγγούρι και ντομάτες μπορεί να μετριάσει περαιτέρω τα συμπτώματα.”

Το αχλάδι αποτελεί το κύριο συστατικό του ροφήματος (65%), ακολουθούμενο από γλυκό λάιμ (25%) και νερό καρύδας (10%). Τα παραπάνω συστατικά συμβάλλουν στην ενίσχυση του ενζύμου αλκοολική αφυδρογονάση, που βρίσκεται στο ήπαρ, και της αλδεϋδης αφυδρογονάσης, η οποία υπάρχει στο ήπαρ, τα νεφρά και τους πνεύμονες, κατά 23% και 70% αντίστοιχα. Τα δύο ένζυμα, που αναφέραμε, αντιμετωπίζουν την αιθανάλη. Αυτή είναι μία ουσία στην οποία μετατρέπεται το αλκοόλ όταν εισέρχεται στο ανθρώπινο σώμα.

Εκτός από το ποτό του νερού καρύδας, αχλαδιού και λάιμ, που έχει διαπιστωθεί ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην ανακούφιση από τα συμπτώματα του hangover, το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για τα δημητριακά με βάση το σιτάρι και κάποια μπαχαρικά όπως το τζίντζερ. Οπότε, τώρα ξέρεις μερικούς τρόπους για να το αντιμετωπίσεις καλύτερα!

Η μελέτη, ωστόσο, συνιστά να αποφύγεις το γάλα, τη βρώμη, τα αυγά και τα μπαχαρικά, όπως το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και η κανέλα. Ένα ακόμη απαγορευμένο ρόφημα είναι και ο καφές! Τόσο καιρό εσύ τον έπινες για καλό, αλλά φαίνεται ότι κάνει κακό! Σύμφωνα με την μελέτη, λέγεται ότι μειώνει τη δραστικότητα της αλδεϋδης αφυδρογονάσης, κάτι που θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε παρατεταμένο hangover. Στον αντίποδα, το πράσινο και το μαύρο τσάι, σύμφωνα με τους ερευνητές, φαίνεται να είναι πιο χρήσιμα!

Δες ακόμα: Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί πεινάμε μετά το αλκοόλ και το ξενύχτι;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;