Εύκολες συνταγές: Πεντανόστιμη τούρτα Banoffee για σένα και την παρέα σου
Είσαι έτοιμος για να δοκιμάσεις μία από τις πιο εύκολες συνταγές για τούρτα banoffee;

Έχεις να πας σε γενέθλια κάποιου φίλου σου και θέλεις να τον εντυπωσιάσεις (αλλά και όλους τους άλλους) ετοιμάζοντας μία τούρτα με τα χεράκια σου! Οπότε, ακολούθησε μία από τις πιο εύκολες συνταγές για την πιο γευστική τούρτα banoffee που έχεις δοκιμάσει ποτέ!

Πάμε να δούμε πώς θα το καταφέρεις αυτό;

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:

  • 500 γρ. μπισκότα digestive θρυμματισμένα
  • 280 γρ. βούτυρο λιωμένο και σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. τρούφα σοκολάτας
  • 4 μεγάλες μπανάνες
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Για τη κρέμα:

  • 2 κουτιά των 397 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 225 γρ. βούτυρο
  • 265 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 90 γρ. σιρόπι γλυκόζης

Για το γαρνίρισμα της τούρτας:

  • 250 γρ. σαντιγί (χρησιμοποίησα morfat creamy)
  • τρούφα, ή ξύσμα σοκολάτας για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: Βάζουμε όλα τα υλικά για τη βάση σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα-δαχτυλίδι με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 20-22 εκ. (ή σε κανονικό ταψάκι καλυμένο με λαδόκολλα) και καλύπτουμε ομοιόμορφα τόσο τη βάση όσο και τα τοιχώματα της φόρμας. Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.
Κόβουμε σε ροδέλες τις 2 μπανάνες και τις ραντίζουμε με 1 κουταλιά λεμόνι (αυτό θα εμποδίσει τις μπανάνες να μαυρίσουν). Τις τοποθετούμε ομοιόμορφα πάνω από την μπισκοτένια βάση και ξαναβάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.

Για την κρέμα: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια αντικολλητική κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν το βούτυρο και η ζάχαρη. Στη συνέχεια αυξάνουμε λίγο τη θερμοκρασία και φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό. (Εδώ χρειάζεται λίγη προσοχή διότι το μείγμα πιτσιλάει, οπότε καλό είναι να φοράμε ένα γάντι φούρνου στο χέρι με το οποίο ανακατεύουμε). Διατηρούμε το μείγμα σε ήπιο βρασμό για 7-9 λ, ανακατεύοντας συνεχώς και στη συνέχεια το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και κατόπιν τη ρίχνουμε πάνω από τις μπανάνες. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για αρκετές ώρες να σταθεροποιηθεί, ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ.

Για το γαρνίρισμα της τούρτας: Κόβουμε σε ροδέλες και τις υπόλοιπες 2 μπανάνες και τις ραντίζουμε με 1 κουταλιά λεμόνι. Τοποθετούμε μερικές στο κέντρο της τούρτας και από πάνω απλώνουμε τη χτυπημένη σαντιγί. Βυθίζουμε τις υπόλοιπες μπανάνες μέσα στη σαντιγί εδώ και εκεί. Διακοσμούμε την τούρτα με κορδέλες, ξύσμα ή τρούφα σοκολάτας ή και ξύσμα και τρούφα.

Σημειώσεις:

  1. Είναι πολύ σημαντικό, αφού λιώσει το βούτυρο να το αφήσουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αν το αναμίξουμε με τα μπισκότα και την τρούφα ενώ είναι ακόμα ζεστό, η σοκολάτα θα λιώσει και δεν θα φαίνεται όμορφα.
  2. Εξίσου σημαντικό είναι να αφήσουμε να κρυώσει και η κρέμα, διότι εάν την ρίξουμε ενώ είναι ακόμα ζεστή, οι μπανάνες θα μαγειρευτούν.
  3. Αντί για morfat creamy, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί.

Πηγή: sintayes.gr

Δες ακόμα: Εύκολες συνταγές: Κεφτεδάκια κοκκινιστά με μακαρόνια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;