Κοινωνικό μέρισμα 2019: Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων – Ποιοι είναι δικαιούχοι

Από neolaia.gr Team 3 Δεκεμβρίου 2019

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Δείτε αναλυτικά όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής!

Την εβδομάδα αυτή θα γίνουν, όπως έχει λεχθεί, οι επίσημες ανακοινώσεις για το κοινωνικό μέρισμα 2019, καθώς είτε αυτή την Πέμπτη (05/12), είτε την Παρασκευή (06/12), αναμένεται μα δημοσιευθεί η απόφαση για τους δικαιούχους και τα κριτήρια στο κοινωνικό μέρισμα 2019.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το κοινωνικό μέρισμα 2019 θα δοθεί σε τρεις κατηγορίες δικαιούχων, ενώ υπάρχει πιθανότητα φέτος να μην χρειαστούν ηλεκτρονικές αιτήσεις.

Ανάμεσα στις ανακοινώσεις, λοιπόν, που έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε και στο κοινωνικό μέρισμα 2019, διευκρινίζοντας σε ποιες κατηγορίες δικαιούχων θα δοθεί.

«Σήμερα ανακοινώνω ότι περίπου 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός για το κοινωνικό μέρισμα 2019.

Το κοινωνικό μέρισμα 2019 αφορά τα 500 έως 1000 ευρώ πριν τα Χριστούγεννα, τα οποία αναμένεται να λάβουν 200.000 νοικοκυριά μακροχρόνια ανέργων, πολύτεκνων οικογενειών και οικογενειών με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ.

Το ακριβές ύψος του μερίσματος δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, παρόλα αυτά, όπως επιβεβαίωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η Υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, αυτό θα κυμανθεί από 500 έως 1.000 ευρώ.

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Οι τρεις (3) κατηγορίες δικαιούχων:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσδιόρισε τα 200.000 νοικοκυριά ως εξής:

1. Μακροχρόνια ανέργους

2. Πολύτεκνες οικογένειες

3. Οικογένειες με τέκνα ΑΜΕΑ

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από το Υπουργείο Οικονομικών μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, πιθανώς την Πέμπτη (05/12), μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το κοινωνικό μέρισμα 2019 και τους δικαιούχους:

«Σήμερα μπορώ να σας πω ότι περίπου, σχεδόν, 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα. Η κατεύθυνση είναι εξαιρετικά στοχευμένη. Συμπολίτες μας, που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Ποιοι είναι αυτοί; Τους πιο αδύναμους από τους μακροχρόνια άνεργους, τις πολύτεκνες οικογένειες και μια κατηγορία για την οποία νοιάζομαι ιδιαίτερα, τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ! Εκεί θα κατευθυνθεί το επιπλέον πλεόνασμα, το οποίο μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε. Ανακοινώσεις θα γίνουν από το Υπουργείο Οικονομικών στο τέλος της εβδομάδας. Έτσι αποδεικνύουμε, έμπρακτα, τη δική μας κοινωνική ευαισθησία».

Παρά τα σενάρια που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες για εφάπαξ έκπτωση κάποιου φόρου, η κυβέρνηση θα δώσει κοινωνικό μέρισμα 2019, ενώ, όπως είχε ανακοινώσει ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, φέτος το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί σε μετρητά στο χέρι. Οι τελικές ανακοινώσεις αναμένονται εντός της εβδομάδας, πιθανόν την Πέμπτη (05/12), μία ημέρα δηλαδή μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Το τι τελικά θα ισχύσει με το κοινωνικό μέρισμα 2019 θα εξαρτηθεί από το ύψος του διαθέσιμου δημοσιονομικού χώρου.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Οικονομικών, εάν το υπερπλεόνασμα κινηθεί στην εκτιμώμενη ζώνη των 436 εκατ. ευρώ, τότε οι δυνατότητες είναι συγκεκριμένες.

Σημειώνεται επίσης ότι από τον φετινό δημοσιονομικό χώρο, θα εξοφληθεί και μέρος των οφειλών που έχει το δημόσιο προς τη ΔΕΗ από τα επιδοτούμενα τιμολόγια των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας.

Δείτε ακόμα: Κοινωνικό μέρισμα 2019: Ποιοι θεωρούνται μακροχρονίως άνεργοι από τον ΟΑΕΔ

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ