Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: 5 ταινίες που θίγουν το θέμα με ευαισθησία!
Ορισμένες ταινίες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία...

Σήμερα 3 Δεκεμβρίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Έτσι, εμείς επιλέξαμε κάποιες ταινίες οι οποίες θίγουν την αναπηρία με ευαισθησία και αγάπη προς τα άτομα με αναπηρία. Ας δούμε ποιες είναι αυτές…

1. Οι άθικτοι

Ο Φιλίπ, ένας δισεκατομμυριούχος που μόλις έμεινε ανάπηρος λόγω ενός ατυχήματος, επιλέγει για βοηθό του έναν προσφάτως αποφυλακισμένο νεαρό από τα προάστια του Παρισιού. Έτσι, δύο διαφορετικοί κόσμοι συναντιούνται και αυτά τα δύο πολύ διαφορετικά άτομα αναπτύσσουν μία δυνατή φιλία μέσα από κωμικές καταστάσεις, σε μία ταινία που αγγίζει ένα θέμα το οποίο μόνο κωμικό δεν είναι.

2. Η οικογένεια Μπελιέ

Στην οικογένεια Μπελιέ όλοι είναι κωφοί εκτός από τη νεαρή Πόλα, η οποία μπορεί να ακούσει και να μιλήσει. Η ίδια μάλιστα έχει πολύ ωραία φωνή, κάτι που δυστυχώς δεν μπορεί να μοιραστεί με τους αγαπημένους της ανθρώπους.

3. Το αριστερό μου πόδι

Η ιστορία μιλάει για τον Κρίστι Μπράουν, έναν Ιρλανδό που είχε εγκεφαλική παράλυση και μπορούσε να κουνήσει μόνο το αριστερό του πόδι. Μία συγκινητική ταινία που σίγουρα αξίζει τον χρόνο σας!

4. Πριν έρθεις εσύ

Η Λουίζα Κλαρκ είναι μία 26χρονη νεαρή κοπέλα γεμάτη ζωντάνια, η οποία αλλάζει διαρκώς δουλειές προκειμένου να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά της. Η ζωντάνιά της λοιπόν θα δοκιμαστεί, όταν θα αναλάβει την φροντίδα του Γουίλ Τρέινορ, ενός πλούσιου τραπεζίτη ο οποίος καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο πριν 2 χρόνια και πλέον έχει χάσει την όρεξή του για ζωή.

5. Μέχρι την θάλασσα

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ, το οποίο παρακολουθεί την ζωή ασθενών που νοσηλεύονται στην κλινική φυσικής αποκατάστασης του ΚΑΤ μετά από σοβαρά ατυχήματα. Κατά την διάρκεια του ντοκιμαντέρ παρακολουθούμε την ζωή των ασθενών εντός της κλινικής, οι οποίοι προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους ή να γίνουν απλώς αυτόνομοι. Η ταινία λοιπόν ακολουθεί την καθημερινή πάλη τους διερευνώντας ένα από τα βασικά ερωτήματα όσον αφορά την αναπηρία: Ελπίδα ή Αποδοχή;

Το νέο ντοκιμαντέρ του Μάρκου Γκαστίν, που κυκλοφόρησε φέτος, έκανε μεγάλη αίσθηση στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ προβλήθηκε και στις Αθηναϊκές Νύχτες Πρεμιέρας.

Δείτε επίσης: 3 Δεκεμβρίου 2019: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 2