Έξοδος στην Αθήνα: 10 events που αξίζει να δεις (05/12 – 08/12)
Οι προτάσεις του Neolaia.gr για πάρτι, lives, θέατρο & σινεμά!

PARTIES??‍♀️

✔Ντάπα Ντούπα @ Steam Athens

Facebook Photo

Το Ντάπα Ντούπα επιστρέφει για 2η συνεχόμενη χρονιά την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στο αγαπημένο μας club που, Steam Athens, το οποίο υποδέχεται μερικούς από τους καλύτερους DJs της εγχώριας σκηνής, σε ένα party που ξεκίνησε πέρσι και έγινε κατευθείαν θεσμός!

Line Up:

ANNA V.

Nicolò

Steve Sai

St.M.

06/12, STEAM ATHENS, Ευρυμέδοντος 3, Αθήνα, 210 3412120 Ώρα: 11:45, Eίσοδος: 5 ευρώ.

✔ Vault 88: VTSS @ Six Dogs

Facebook Photo

To Vault 88 παρουσιάζει την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου για πρώτη φορά στην Ελλάδα κατευθείαν από την πρώτη γραμμή του βερολινέζικου underground την μοναδική VTSS. H μουσική της VTSS κυμαίνεται στις πιο σκληρές συχνότητες της techno με στοιχεία από acid, rave, EBM και hardcore. Ακόμη οι κυκλοφορίες της σε ετικέτες όπως η Interpid Skin και η Haven την οδήγησαν στο να γίνει μέλος της Νεοϋορκέζικης κολεκτίβας Discwoman.

Μαζί της εμφανίζονται ο resident του Vault 88, Cirkle και οι residents της Athens Rave Culture Desmond Kind, Bio και Nihilist.

06/12, 6 D.O.G.S. Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 210 3210510, Ώρα: 24:00, Είσοδος: 8 ευρώ.

✔United in Techno @ Temple Athens

Facebook Photo

To United in Techno επιστρέφει στο Temple Athens το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 με ένα συναρπαστικό Line up: DΛS (Pi Electronics), DOPA (Jerm + BMSK), Mr.M (Analogue/Coma Athens) Saniter & Theremin (Cosmonauts Athens).

07/12, TEMPLE ATHENS, Ιάκχου 17, 697 941 7274, Ώρα: 24:00, Eίσοδος: 5 ευρώ.

LIVES?

✔ Usurum Live @ Six Dogs

Facebook Photo

Για πρώτη φορά στη σκηνή του six d.o.g.s έρχονται οι Usurum αυτή την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου!

Ανάμεσα στις ηχογραφήσεις για τον νέο τους δίσκο, οι Usurum θα εμφανιστούν με πλήρη σύνθεση στον χώρο του six d.o.g.s. Δύο κρουστοί, δύο πνευστά χάλκινα, δύο κιθάρες, πλήκτρα, κοντραμπάσο, νέι και φωνές, παρουσιάζουν τα τραγούδια των Usurum και αγαπημένα άλλων. Επίσης για πρώτη φορά θα παρουσιάσουν την πλειονότητα των τραγουδιών που θα βρίσκονται στον επόμενό τους δίσκο.

Από το “Άκου” στο “Κλείσε τα παράθυρα”, από τον Ομάρ Καγιάμ στον Ντίνο Χριστιανόπουλο και από τον σύγχρονο ήχο στην παράδοση.

05/12, 6 D.O.G.S. Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 210 3210510, Ώρα: 21:00, Είσοδος: 6 ευρώ προπώληση, 8 ευρώ στο ταμείο.

✔Σtella w/ Smalfeels Live @ Romantso

Facebook Photo

Λίγο πριν την κυκλοφορία του τρίτου της δίσκου “The Break” (και πρώτου στην Arbutus Records από το Μόντρεαλ του Καναδά) και μετά από απανωτές εμφανίσεις σε Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισλανδία, Λιθουανία, Ολλανδία, Βέλγιο και Τουρκία, η Σtella (ξανά) δοκιμάζει το καινούριο υλικό και στην Αθήνα, στο σχεδόν τακτικό πια ραντεβού της με το Romantso το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, με εμπλουτισμένη σύνθεση και opening από ένα από τα πιο φρέσκα νέα αθηναϊκά σχήματα, τους Smalfeels!

Ο ήχος των Smalfeels φέρει την αισθητική της dream και bedroom pop και χαρακτηρίζεται από minimal ενορχηστρώσεις, κιθάρες και φωνητικά με soul και folk επιρροές.

07/12, Bios. ΡΟΜΑΝΤΣΟ, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα, τηλέφωνο: 210 3425335, Ώρα: 21:00, Smalfeels 21:45, Σtella 22:20, Είσοδος: 7 ευρώ

✔«Juke Box – Τα τραγούδια που μας μεγάλωσαν» @ Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Από το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου και για λίγες παραστάσεις, το πολύχρωμο Jukebox, γεμάτο με τραγούδια από διαφορετικές εποχές και γλώσσες, ξεκινά να παίζει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

Το Juekbox είναι γεμάτο με «τα τραγούδια που μας μεγάλωσαν», όπως λέει και ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο οποίος υπογράφει αυτή τη νέα μουσική παράσταση, που θα παρουσιάζει κάθε Σάββατο με τους Μπλε, τον Στάθη Δρογώση, τα Κίτρινα Ποδήλατα, την Αγάπη Διαγγελάκη και τον Βύρωνα Τσουράπη. Πρόκειται ουσιαστικά για μία μουσική γιορτή, με πρωταγωνιστές τα τραγούδια που τους διαμόρφωσαν, χωρίς φόβο αλλά με περίσσιο πάθος.

«Η ιδέα για την παράσταση αυτή γεννήθηκε μέσα από τις ατελείωτες συζητήσεις που κάναμε με τον Λαυρέντη στη διάρκεια της καλοκαιρινής μας περιοδείας σε όλη την Ελλάδα. Ονειρευόμασταν ένα αφιέρωμα στα πρώτα τραγούδια που ακούσαμε στα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια, στα πρώτα δισκάκια που αγοράσαμε, στα πρώτα πάρτυ που χορέψαμε, με δυο λόγια στην πρώτη και πιο αγνή και ενθουσιώδη επαφή μας με την μουσική, που ήταν και η αφορμή για να γίνουμε κι εμείς μουσικοί.

Από τη στιγμή που ο Λαυρέντης έφυγε έτσι ξαφνικά και μας άφησε όλους κεραυνόπληκτους, στην αρχή σκέφτηκα να ακυρώσω όλα μας τα σχέδια και να κάνω μια παύση ή να στραφώ σε κάτι τελείως διαφορετικό. Όταν όμως άρχισα να συνέρχομαι απο το πρώτο σοκ, σκέφτηκα την αγαπημένη του ατάκα: «The show must go on». Ένοιωσα με μια παράξενη σιγουριά πως και ο ίδιος θα ήθελε να κάνω πράξη το όνειρο μας με την βοήθεια των νεότερων αγαπημένων συναδέλφων που ούτως η άλλως προϋπήρχαν στο αρχικό σχήμα: Τους Μπλέ, τον Στάθη Δρογώση, τα Κίτρινα Ποδήλατα και τους σταθερούς συνεργάτες μου, Αγάπη Διαγγελάκη και Βύρωνα Τσουράπη.

Έτσι λοιπόν, ετοιμαζόμαστε να σας παρουσιάσουμε στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, μια παράσταση διαδραστική, αφιερωμένη στη μνήμη και το έργο του Λαυρέντη, όπου εκτός απο τα πιο γνωστά δικά μας τραγούδια, θα διαλέξουμε μαζί απο το μαγικό μας Jukebox, τραγούδια-ύμνους απο περασμένες λαμπερές δεκαετίες. Θα υπάρξουν επικές μονομαχίες μεταξύ «αιωνίων αντιπάλων» όπως Beatles- Stones, Τσιτσάνης- Βαμβακάρης, Θεοδωράκης- Χατζιδάκις αλλά και μεταξύ ροκάδων και καρεκλάδων και άλλων συμπαθών ομάδων, στις οποίες κριτές θα είστε εσείς. Σε ένα συγκεκριμένο σημείο του προγράμματος, θα επιλέγετε εσείς ανάμεσα σε ζεύγη τραγουδιών η καλλιτεχνών που εμφανίζονται στο μεγάλο Jukebox της οθόνης μας.

Το δικό μας Jukebox είναι πολύχρωμο, εκρηκτικό και πολυπολιτισμικό. Δεν είναι μια ακαδημαϊκή συλλογή των πιο σπουδαίων τραγουδιών που έχουν ηχογραφηθεί, δεν είναι Top-10, δεν είναι η λίστα κάποιου σοφού μουσικοκριτικού. Ειναι τα τραγούδια που μας βρήκαν στην πιο τρυφερή και αγνή ηλικία και μας σημάδεψαν για πάντα. Ακόμη κι αν κάποια απο αυτά δεν θεωρούνται τα πιο «σπουδαία». Η επιλογή έχει γίνει χωρίς ενοχές και χωρίς προκαταλήψεις. Περιέχει μια μεγάλη γκάμα απο ελληνικά και ξένα, ρεμπέτικα και ροκ εν ρολ, ελαφρά και βαριά και ασήκωτα λαϊκά, νέο κύμα και new wave, ερωτικά, μελό, πανκ, ντίσκο, ψυχεδελικά, έντεχνα και τελείως άτεχνα τραγούδια.

Όλα αυτά δηλαδή που μας έχουν μεγαλώσει, που μας έχουν κάνει αυτό που είμαστε».

Νίκος Πορτοκάλογλου

07/12, Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη, Ώρα προσέλευσης: 22:30, Ώρα έναρξης: 23:00, Τιμές: 13€ με μπύρα ή κρασί στο bar, 15€ με ποτό στο bar, 25€ με ποτό στο τραπέζι, 75€ φιάλη κρασί ανά 2 άτομα, Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά στο www.viva.gr,
τηλεφωνικά στο 11876 και στο 210 9315600.

✔ IRENE X Word of Mouth @ Afrikana Jazz Bar

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου έρχονται στο Afrikana Jazz Bar η IRENE μαζί με τους Word of Mouth. Η IRENE αποτελεί μία από τις πιο ξεχωριστές νέες γυναικείες φωνές που κινείται μεταξύ neo soul ήχου και soft hip hop συναντά φέτος το πιο γνωστό φωνητικό σχήμα beatbox, σε ένα live γεμάτο ρυθμό, grooves και ευφάνταστες αποδόσεις από soul, hip hop και r&b classics.

Η Irene (Ειρήνη Παργινού) έχει ξεχωρίσει με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής και τα soul τραγούδια της, που την τοποθετούν στις πιο ενδιαφέρουσες νέες δημιουργούς της αγγλόφωνης σκηνής. Με θητεία που περιλαμβάνει εμφανίσεις σε γνωστά musical στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη και μερικά ξεχωριστά τραγούδια που έχει κυκλοφορήσει ως σήμερα, είναι αναμφισβήτητα μια τραγουδίστρια που πατάει στο σύγχρονο urban ήχο όσο και στο classic μαύρο ρεπερτόριο.

Οι Word of Mouth από την άλλη, με τις εμφανίσεις τους τα τελευταία χρόνια στο υπερθέαμα του Red Bull X Fighters στην Αθήνα μπροστά σε 10.000 θεατές, το άνοιγμα της συναυλίας του αναγνωρισμένου Αυστραλού beatbox street artist Dub FΧ και την συμμετοχή τους στα τελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Beatbox στο Βερολίνο, σφράγισαν τη θέση τους ανάμεσα στα κορυφαία beatbox δίδυμα στο κόσμο.

Κίνητρο αυτής της μουσικής συνύπαρξης αποτελούν τα κοινά τους ακούσματα και η επιθυμία τους να συνδυαστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα soulful φωνητικά με το εκρηκτικό beat και τους ηλεκτρονικούς ήχους μαζί με τα φυσικά μουσικά όργανα που υπάρχουν στην σκηνή. Ο συνδυασμός τους είναι εκρηκτικός και δημιουργεί ένα live συναρπαστικό και εθιστικό, όπου οι σωματικοί ήχοι των Word of Mouth συνοδεύουν με πρωτότυπο τρόπο την Irene.

07/12, Afrikana Jazz Bar, Ιεροφάντων 13, Γκάζι, Ώρα: 22:30, Είσοδος: 5€.

ΘΕΑΤΡΟ ?

✔ «Δείπνο Ηλιθίων» @ Θέατρο Κάππα

O Πυγμαλίων Δαδακαρίδης ως “Πιερ Μπροσάν” & ο Σπύρος Παπαδόπουλος ως “Φρανσουά Πινιόν” στο “Δείπνο Ηλιθίων”

Ο Πιερ Μπροσάν (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), πλούσιος μεγαλοεκδότης στο Παρίσι, οργανώνει κάθε εβδομάδα με τους πλούσιους φίλους του ένα… ιδιότυπο δείπνο: Καθένας βρίσκει έναν «ηλίθιο», τον καλεί στο δείπνο, τρώνε, πίνουν, διασκεδάζουν, γελούν εις βάρος των ανυποψίαστων καλεσμένων τους και στο τέλος, αυτός που έχει φέρει τον πιο τέλειο «ηλίθιο», στέφεται νικητής!

Ο Φρανσουά Πινιόν (Σπύρος Παπαδόπουλος), ένας αθώος, αφελής, καλοπροαίρετος άνθρωπος, είναι ο πολλά υποσχόμενος «ηλίθιος» του Πιερ γι’ αυτήν την εβδομάδα. Τον καλεί στον σπίτι του για να γνωριστούν και εν συνεχεία να πάνε στο δείπνο. Κι εδώ αρχίζει μία σειρά από ανατροπές, όπου διαλύονται τα πάντα. Ο Πινιόν με την αφέλεια και την αθωότητά του, προκαλεί απανωτούς σεισμούς. Μέσα σε λίγη ώρα, ο άτρωτος “man of the year”, Πιερ, αποδομείται και γίνεται αξιοθρήνητος ανθρωπάκος.

Τελικά, ποιος απ’ τους δύο είναι ο ηλίθιος; Ο ευρών αμειφθήσεται!

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη 19:00 (λαϊκή απογευματινή), Πέμπτη 21:00, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00 και 21:00, Κυριακή 18:00 και 21:00

Τιμές εισιτηρίων: Τετάρτη 15€, Πέμπτη 18€, Παρασκευή 18 €, Σάββατο απόγευμα 18€, Σάββατο βράδυ 20€, Κυριακή απόγευμα 18€, Κυριακή βράδυ 20€, Φοιτητικό 12€ , ΑΜΕΑ – Ανεργίας – Παιδικό – Θέσεις Περιορισμένης Ορατότητας 10€.

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΠΠΑ Κυψελης 2, Κυψελη

Σινεμά?

Δίκτυο κατασκόπων (SPIDER IN THE WEB)

Θέλοντας να ανασύρει από τις στάχτες την καριέρα του, ένας παλαίμαχος μυστικός πράκτορας, αναλαμβάνει μία αποστολή που σχετίζεται με την πώληση χημικών όπλων στην Μέση Ανατολή. Σύντομα, ωστόσο, τα πράγματα περιπλέκονται, καθώς η Μοσάντ έχει τοποθετήσει στο κατόπι του έναν άλλο πράκτορα και στόχος είναι μία αινιγματική γυναίκα. Τελικά ποιος είναι ο θύτης και ποιος το θήραμα;

Σκηνοθεσία: Eran Riklis

Ερμηνείες: Monica Bellucci, Ben Kingsley

✔Λίλιαν (LILLIAN)

Το “Λίλιαν” είναι μια ταινία βασισμένη στην πραγματική ιστορία μιας Ρωσίδα μετανάστριας που μένει στη Νέα Υόρκη και αποφασίζει να επιστρέψει στην πατρίδα της.

Για τη Λίλιαν ξεκινά ένα ταξίδι μέσα σε ερημωμένες πόλεις και αχανείς αυτοκινητόδρομους, καθώς η ίδια περιφέρεται χωρίς να γνωρίζει τον σκοπό αυτού του ταξιδιού.

Σκηνοθεσία: Andreas Horvath

Ερμηνείες: Patrycja Planik

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;