Πέτσας - Κοινωνικό μέρισμα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για μεγαλύτερο ποσό;
Όσα είπε ο Στέλιος Πέτσας για το κοινωνικό μέρισμα!

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν από τον πρωθυπουργό, το κοινωνικό μέρισμα 2019 θα δοθεί στις εξής τρεις (3) κατηγορίες δικαιούχων:

1. Μακροχρόνια ανέργους

2. Πολύτεκνες οικογένειες

3. Οικογένειες με τέκνα ΑΜΕΑ

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από το Υπουργείο Οικονομικών μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, πιθανώς αύριο Πέμπτη (05/12), μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Σήμερα το πρωί της Τετάρτης (04/12), μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μεγαλύτερο κοινωνικό μέρισμα 2019, χωρίς, ωστόσο, να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες και παραπέμποντας στο οικονομικό επιτελείο.

Επαναλαμβάνοντας εισαγωγικά όσα έχει εξαγγείλει επί του θέματος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι δηλαδή μέχρι το τέλος της εβδομάδας, το οικονομικό επιτελείο θα οριστικοποιήσει την εισήγησή του, ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι όσο περνούν οι μέρες, ενδέχεται να αυξάνονται και τα περιθώρια.

“Μακάρι το οικονομικό επιτελείο να έχει το περιθώριο για μια καλύτερη εισήγηση”, ευχήθηκε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, με την ταυτόχρονη υπόμνηση ότι η κυβέρνηση δεν έχει πει ακόμα πόσα χρήματα θα διαθέσει, αντιθέτως έχει γνωστοποιήσει πόσοι περίπου θα είναι οι δικαιούχοι στο κοινωνικό μέρισμα.

Τι σχεδιάζει το Υπουργείο Οικονομικών

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδιάζει να «αποφύγει» την διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα 2019 μέσω της πλατφόρμας koinonikomerisma.gr για τη διανομή των εφάπαξ ποσών του κοινωνικού μερίσματος που θα πραγματοποιηθεί πριν τα Χριστούγεννα.

Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση φαίνεται ότι αυτό που κερδίζει έδαφος είναι η εμπλοκή της εφορίας στη διαδικασία, η οποία θα αναλάβει τον καθορισμό των δικαιούχων.

Στη βάσει αυτή, τα νοικοκυριά που δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα 2019, ενδεχομένως να μη χρειαστεί να υποβάλουν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια προκειμένου να εισπράξουν το ποσό που δικαιούνται.

Στο Υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν τα χρήματα να πιστωθούν απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων οι οποίοι θα εντοπιστούν ύστερα από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις που θα βασίζονται στις φορολογικές δηλώσεις.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμή κυβερνητικές ανακοινώσεις, το κοινωνικό μέρισμα 2019 θα διανεμηθεί σε περίπου 200.000 ωφελούμενους.

Δείτε ακόμα: Κοινωνικό μέρισμα 2019: Τι σχεδιάζει το Υπουργείο Οικονομικών – Ποιοι θα το λάβουν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;