Κέιμπριτζ: Vegan φοιτητές ζητούν να κατέβει ο πίνακας
Ενοχλημένοι από έναν πίνακα του 17ου αιώνα είναι ορισμένοι χορτοφάγοι φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, οι οποίοι και ζήτησαν την αφαίρεση του έργου από την τραπεζαρία

Ένας πίνακας του 17ου αιώνα, “Η αγορά των πτηνών”, που αποδίδεται στον Φλαμανδό ζωγράφο, Φρανς Σνάιντερς και ο οποίος κρέμεται σε ένα από τα εστιατόρια στις λέσχες του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ, φαίνεται να έχει προκαλέσει σφοδρή αντιπαράθεση στο Πανεπιστήμιο της Βρετανίας, λόγω του θέματός του, καθώς αναπαριστά τα νεκρά θηράματα ενός πλούσιου κυνηγιού.

Ορισμένοι χορτοφάγοι φοιτητές, λοιπόν, παραπονέθηκαν για τον εν λόγω πίνακα, στον οποίο απεικονίζονται πολλά νεκρά ζώα, ισχυριζόμενοι ότι τους εμποδίζει από το να τρώνε το φαγητό τους.

Στο έργο του Φλαμανδού καλλιτέχνη, Frans Snyders, “Η αγορά των πτηνών”, όντως διακρίνονται πολλά ζώα, ανάμεσά τους ένα αγριογούρουνο, ένα ελάφι, κότες μέσα σε κλουβιά και πτηνά κρεμασμένα σε γάντζους, ενώ τον πίνακα αυτό έχει δανειστεί το πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ από το μουσείο Fitzwilliam.

“The Fowl Market”, Frans Snyders

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η Daily Mail, η τοποθέτηση του συγκεκριμένου καμβά, στόχευε στην ευαισθητοποίηση όσων τρώνε κρέας «και το απολαμβάνουν».

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του μουσείου, από το οποίο η σχολή δανείστηκε το έργο, φαίνεται πως ενδεχομένως να πρόκειται για κάτι «αποκρουστικό» για όσους και όσες δεν τρώνε κρέας.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Δείτε ακόμα: Μηνιαίο Φοιτητικό Επίδομα: Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;