Εύκολες συνταγές: Κοκκινιστά κεφτεδάκια με μακαρόνια
Θέλεις να φτιάξεις κοκκινιστά κεφτεδάκια με μακαρόνια; Τότε ακολούθησε μία από τις πιο εύκολες συνταγές και θα με θυμηθείς!

Έφτασε πάλι στο Σαββατοκύριακο και ήρθε η ώρα να προσπαθήσεις να φτιάξεις κάτι που δεν έχεις φτιάξει ξανά. Γι αυτό σου έχω μία από τις πιο εύκολες συνταγές για λαχταριστά κοκκινιστά κεφτεδάκια με μακαρόνια. Μία συνταγή που θα μπορέσεις να την ακολουθήσεις, ακόμη και αν δεν έχεις ιδέα από μαγειρική!

Υλικά συνταγής

Για τα κεφτεδάκια:

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 250 γρ. ψωμί 2 ημερών μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο
  • 2 μεγάλα, ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 1/3 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα του)
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα του)
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
  • 1 αυγό
  • 1 κοφτό κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι αποξηραμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • αλεύρι και σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα:

  • 4 ώριμες ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη (ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ)
  • 1 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • αλάτι πιπέρι

Για τα μακαρόνια:

  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο. 5
  • αλάτι χοντρό
  • 2-3 κ.σ. βούτυρο για το βουτύρωμα μακαρονιών
  • ρεγκάτο τριμμένο για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Για τα κεφτεδάκια: Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα ζυμώνετε πολύ καλά, μέχρι να αναμιχθούν τα υλικά. Τα πλάθετε σε μικρά, στρογγυλά κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε, τινάζετε το περίσσιο αλεύρι και τα τηγανίζετε, απ” όλες τις πλευρές σε μπόλικο ζεστό σπορέλαιο ή ελαιόλαδο. Τα τοποθετείτε σε πιατέλα και τα αφήνετε στην άκρη.

Για τη σάλτσα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 1-2 λ μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε και το σκόρδο (προαιρετικά) και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1/2 λ ακόμα. Προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες, το χυμό ντομάτας, το ξίδι, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε μέχρι να έχετε μια σφιχτή σάλτσα.
Προσθέτετε μέσα στη σάλτσα τα τηγανισμένα κεφτεδάκια, τα αφήνετε να πάρετε 1-2 βράσεις και σβήνετε τη φωτιά.

Για τα μακαρόνια: Εν τω μεταξύ, μέχρι να γίνει η σάλτσα, βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο με χοντρό αλάτι νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνετε και τα βουτυρώνετε.
Σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος, ρίχνετε λίγο τριμμένο ρεγκάτο και από πάνω απλώνετε τα μισά μακαρόνια. Πασπαλίζετε πάλι με ρεγκάτο και από πάνω στρώνετε τα υπόλοιπα μακαρόνια. Ρίχνετε από πάνω τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα τους και πασπαλίζετε με επιπλέον τριμμένο τυρί.

Πηγή: sintayes.gr

Δες ακόμα: Εύκολες συνταγές: Πεντανόστιμη τούρτα Banoffee για σένα και την παρέα σου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
BARC
ΤΕΛ
73 - 77
ΟΣΦΠ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;