Φοιτητική ζωή: 3 τρόποι για να κρατήσεις τις καλύτερες σημειώσεις!
Οι τρόποι αυτοί θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις τις καλύτερες σημειώσεις!

Στη φοιτητική ζωή σου τα πράγματα γίνονται λίγο διαφορετικά από ότι στο σχολείο. Το μάθημα είναι τελείως διαφορετικό. Ο καθηγητής θα κάνει την παράδοση και εσύ θα πρέπει να δώσεις βάση και να κρατήσεις σημειώσεις! Και εκεί είναι το πρόβλημα! Πώς κρατάω σημειώσεις!

Βλέπεις, δεν είναι και καμία επιστήμη, αλλά υπάρχουν αρκετά πράγματα που κάνεις λάθος όταν κρατάς σημειώσεις. Αλλά, μην αγχώνεσαι. Είμαστε εμείς εδώ για να σου πούμε τους καλύτερους τρόπους για να κρατάς σημειώσεις!

Πάμε να δούμε πώς θα το καταφέρεις αυτό;

1. Δε χρειάζεται να τα γράψεις όλα

Είναι σημαντικό να κρατάς σημειώσεις την ώρα του μαθήματος. Αλλά, δε χρειάζεται να τα γράψεις όλα! Πρέπει να ξεχωρίζεις ποιες λέξεις κλειδιά θα σε βοηθήσουν να διαβάσεις μετά και να μπορέσεις να ακολουθήσεις το μάθημα που παραδίδεται. Αν τα γράφεις όλα θα χαθείς και, επίσης, θα σε πιάσει το χέρι σου!

2. Κάνε, καλύτερα, κάποιο σχέδιο

Και όχι δεν εννοώ να ζωγραφίσεις! Εννοώ να γράφεις λέξεις κλειδιά και με σύμβολα να τις ενώνεις μεταξύ τους. Έτσι, θα έχεις στο μυαλό σου πώς συνδέονται και από ποια κατάσταση πας σε ποια κατάσταση. Θα σε βοηθήσει να βάλεις σε τάξη τις σκέψεις σου, αλλά και τις πληροφορίες που λαμβάνεις τόσο στο διάβασμα, όσο και στο μάθημα.

3. Χρησιμοποίησε χρώματα

Συχνά είναι κουραστικό να διαβάζεις σελίδες που έχουν το ίδιο χρώμα. Ιδιαίτερα, όταν περιέχουν αρκετή πληροφορία για να αποστηθίσεις. Οπότε, χρησιμοποίησε στυλό διαφορετικού χρώματος για να τονίσεις λέξεις, ή κάποιο highlighter για να δώσεις λίγο χρώμα στις σημειώσεις σου!

Δες ακόμα: Φοιτητική ζωή: 7 συμβουλές για να μη χάσεις τον στόχο σου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 2 
 0 
 0 
 0