Chrome: Θα λαμβάνουμε ειδοποίηση σε περίπτωση που κάποιος χρησιμοποιεί τον κωδικό μας
Η νέα αλλαγή της Google για την προστασία των προσωπικών δεδομένων

Όσο σερφάρουμε στο Ίντερνετ, μια είναι η βασική ανησυχία όλων: Οι κωδικοί πρόσβασης που χρησιμοποιούμε και κατά πόσο αυτοί γίνονται διαθέσιμοι σε τρίτους, τουτέστιν κυρίως σε εταιρίες συλλογής των δεδομένων μας.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Μashable, μια νέα απόφαση της Google που αφορά τo Google Chrome, αναμένεται να μετριάσει κατά πολύ τη βασική μας ανησυχία σχετικά με τη γνωστοποίηση του κωδικού πρόσβασης σε τρίτους.

Πώς;

Με βάση την ανακοίνωση της εταιρίας, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα δοθεί η δυνατότητα στους χρήστες να μπορούν να αλλάξουν τον κωδικό ή το username τους την ώρα που τα πληκτρολογούν, σε περίπτωση που έχει υπάρξει διαρροή των δεδομένων τους αυτών σε κάποια άλλη ιστοσελίδα ή εφαρμογή.

Το Chrome δηλαδή θα μας ειδοποιεί αν κάποιος χρησιμοποιεί τον κωδικό μας και εμείς θα μπορούμε εκείνη τη στιγμή να τον αλλάξουμε, όπου κι αν αυτός χρησιμοποιείται και εφόσον διαπιστωθεί ότι όντως πρόκειται για διαρροή.

Η Google ανακοίνωσε για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη τεχνολογία μέσα στο 2019 στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης»,

Από τον περασμένο Οκτώβριο, μπορεί κανείς να «σκανάρει» όλους τους κωδικούς που έχει αποθηκευμένους.

Με την εφαρμογή της εν λόγω απόφασης ουσιαστικά διευκολύνονται οι χρήστες, δεδομένου ότι θα γλιτώνουν χρόνο από το να ελέγχουν όλη την ώρα ποιους κωδικούς χρησιμοποιούν σε άλλους λογαριασμούς τους και άρα, κατά πόσο «αδύναμοι» είναι αυτοί οι κωδικοί, σε περίπτωση βέβαια που δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγονται.

Από δω και στο εξής, δε θα έχεις απολύτως καμία δικαιολογία να μην αλλάξεις τον ένα και μοναδικό κωδικό που χρησιμοποιείς παντού.

Δείτε κι αυτό: Google: Τι έψαξαν οι Έλληνες μέσα στο 2019 – Οι κορυφαίες αναζητήσεις (List)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;