Elevator Pitch: Τι είναι και πώς μπορεί να σε βοηθήσει στην καριέρα σου;
Το Elevator Pitch σίγουρα θα σε βοηθήσει στην επαγγελματική σου πορεία!

Τι είναι το Elevator Pitch;

Το Elevator Pitch είναι μία συνοπτική παρουσίαση του εαυτού μας μέσα σε 1 λεπτό. Διαρκεί δηλαδή, όσο θα διαρκούσε μία συνάντηση με κάποιον σε ένα ασανσέρ (elevator) και για αυτό το λόγο ονομάστηκε Elevator Pitch.

Μέσα σε 30-60 δευτερόλεπτα λοιπόν, καλείται κάποιος να παρουσιάσει τον εαυτό του, μία ιδέα ή ένα προϊόν σε κάποιον προκειμένου να τον εντυπωσιάσει. Ακούγεται εύκολο; Ελπίζουμε όχι, γιατί δεν είναι!

Πού μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Elevator Pitch;

Φυσικά, το Elevator Pitch δεν είναι κάτι που θα χρησιμοποιήσει κατά την διάρκεια μίας συνέντευξης συνήθως. Ωστόσο, το Elevator Pitch είναι κάτι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις προκειμένου να κλείσεις μία συνέντευξη ή να “πουλήσεις” μία ιδέα σου.

Τα κατάλληλα μέρη για να χρησιμοποιήσεις την πρακτική του Elevator Pitch είναι σε events όπου υπάρχουν πιθανοί εργοδότες, αλλά δεν είσαι εκεί για να σου πάρουν επισήμως συνέντευξη. Μπορείς λοιπόν να το χρησιμοποιήσεις σε job fairs, διάφορες εκδηλώσεις και συνέδρια που μπορεί να συμμετέχουν πιθανοί εργοδότες και γενικότερα στα πλαίσια οποιασδήποτε εκδήλωσης που μπορείς να κάνεις networking.

Επίσης, μπορεί να αποβεί χρήσιμο στην αρχή μίας συνέντευξης για δουλειά, όπου μάλλον θα κληθείς να απαντήσεις στην πολύ συνηθισμένη ερώτηση “πες μας λίγα πράγματα για τον εαυτό σου”.

Πώς μπορείς να φτιάξεις το δικό σου Elevator pitch;

Φυσικά, το Elevator Pitch όντας μία συνοπτική παρουσίαση όλων των προσόντων σου σε έναν άγνωστο είναι κάτι δύσκολο και αρκετά αγχωτικό. Για αυτό τον λόγο είναι καλό να έχεις εξασκηθεί και να έχεις δημιουργήσει ένα προσχέδιο στο μυαλό σου.

Τι πρέπει να περιλαμβάνει όμως ένα καλό Elevator Pitch;

Φυσικά στην αρχή θα πρέπει να αναφέρεις το ονοματεπώνυμό σου και να συνεχίσεις λέγοντας λίγα πράγματα για το επαγγελματικό σου υπόβαθρο. Σίγουρα θα πρέπει να αναφέρεις την σχολή που τελείωσες, χωρίς περιττές πληροφορίες, όπως είναι για παράδειγμα οι ομαδικές ή ατομικές εργασίες που μπορεί να έκανες για ένα μάθημα.

Έπειτα, είναι σημαντικό να δείξεις ότι έχεις εμπειρία στον τομέα σου, οπότε είναι απαραίτητο να αναφέρεις την τελευταία επαγγελματική σου εμπειρία που σχετίζεται με την δουλειά που θέλεις, είτε πρόκειται για πρακτική άσκηση, είτε για full time ή part time δουλειά, είτε απλώς για εθελοντική συμμετοχή σε κάτι συναφές με τον κλάδο σου.

Τέλος, είναι σημαντικό να τονίσεις 1-2 δυνατά στοιχεία του χαρακτήρα σου, καθώς και τι αναζητάς σε επαγγελματικό επίπεδο αυτό το διάστημα.

Μικρές συμβουλές…

Καλό θα ήταν να είσαι χαλαρός, ευθύς και ειλικρινής. Ο τόνος της φωνής σου θα πρέπει να είναι σταθερός, και η φωνή σου δεν πρέπει να τρέμει. Επιπλέον, είναι σημαντικό να μην μιλάς χαμηλόφωνα, ούτε και πολύ δυνατά, ώστε να δείχνεις ότι έχεις αυτοπεποίθηση.

Όσον αφορά το περιεχόμενο θα πρέπει πάντα να έχεις στο νου σου ότι πρέπει να είναι περιεκτικό περιλαμβάνοντας ουσιαστικά τα δυνατά στοιχεία του… βιογραφικού σου σημειώματος!

Δες παρακάτω ένα video για να κατανοήσεις περισσότερα για το πώς γίνεται ένα σωστό elevator pitch:

Δείτε επίσης: 6 συμβουλές για την πρώτη σου συνέντευξη για δουλειά!

 

 

 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1