Κακοκαιρία
Η κακοκαιρία "Ετεοκλής" πλήττει αυτή την ώρα τη χώρα μας. Όμως, ποιος ήταν ο Ετεοκλής που έδωσε το όνομά του στο φαινόμενο αυτό;

Η κακοκαιρία “Ετεοκλής” πλήττει αυτή την ώρα τη χώρα μας. Γνωρίζεις, όμως, ποιο ήταν το μυθικό πρόσωπο που έδωσε στο φαινόμενο αυτό την ονομασία του;

Στην ελληνική μυθολογία, ο Ετεοκλής ήταν γιος του Οιδίποδα και της Ιοκάστης, πατέρας του Λαοδάμαντα. Όταν ο Οιδίποδας παραιτήθηκε από το θρόνο της Θήβας, παρέδωσε την πόλη στους δυο γιους του, Ετεοκλή και Πολυνείκη. Οι δύο τους συμφώνησαν να έχουν το βασίλειο εναλλάξ κάθε χρόνο.

Μετά τον πρώτο χρόνο, ο Ετεοκλής αρνήθηκε να παραδώσει το θρόνο του και ο Πολυνείκης επιτέθηκε στην πόλη των Θηβών με τους συμμάχους του. Οι σύμμαχοί του ήταν έξι ακόμα βασιλείς. Αυτοί ήταν οι Άδραστος, Αμφιάραος, Καπανέας, Ιππομέδοντας, Τυδαίας, Παρθενοπαίος.

Λίγο πριν από τη μάχη οι επτά βασιλείς παρατάχτηκαν μπροστά από τις επτά πύλες της πόλης. Τα δύο αδέλφια βρίσκονται ο ένας απέναντι από τον άλλο στην έβδομη πύλη. Στη μονομαχία που ακολούθησε ο ένας πέθανε από το χέρι του άλλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο μυθολογικό υπόβαθρο αποτέλεσε τον πυρήνα σπουδαίων τραγωδιών που συγκίνησαν το παγκόσμιο γίγνεσθαι και διδάσκονται μέχρι σήμερα παγκοσμίως!

Δες ακόμα: ΕΜΥ: Ο καιρός του Σαββατοκύριακου (14 – 15/12)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;