Φοιτητική ζωή: 6 τρόποι για να οργανώσεις σωστά τον χρόνο σου
Στη φοιτητική ζωή σου πρέπει να μάθεις να οργανώνεις σωστά τον χρόνο σου!

Η φοιτητική ζωή τρέχει με γρήγορους ρυθμούς και καθημερινά μπορείς να ανακαλύψεις διάφορους τρόπους για να διαχειριστείς το χρόνο σου, απλά θέλει ένα πολύ καλό πλάνο!

Ξεκίνησες να πηγαίνεις στη σχολή, διαβάζεις συνεχώς, προσπαθείς να βρεις χρόνο για τους φίλους και τη σχέση σου, αλλά να πας γυμναστήριο. Με λίγα λόγια, έχεις βάλει πολλά πράγματα στην καθημερινότητά σου και δε ξέρεις μέχρι πότε θα αντέξεις.

Πώς μπορείς να δημιουργήσεις ένα σωστό πλάνο και να τα χωρέσεις όλα αυτά;

Ένα ιδανικό πλάνο περιλαμβάνει σωστούς προγραμματισμούς που αφορούν τους χρόνους που διαθέτεις για διάφορες δραστηριότητες. Ξεκινάς από τις υποχρεώσεις που έχεις για τη σχολή και καταλήγεις στη διασκέδαση σου αλλά και στο χρόνο που διαθέτεις σε φίλους και γνωστούς.

1. Βάλε προτεραιότητες

Υπάρχουν περίοδοι που δεν χρειάζεται να τα κάνεις όλα μαζί. Δώσε βάση στο πρόγραμμα της σχολής και τις ώρες των μαθημάτων. Προσπάθησε να παρακολουθήσεις μαθήματα όπου οι ώρες είναι κοντινές, για να μην χρειάζεται να πηγαίνεις, να φεύγεις και να επιστρέφεις γιατί χάνεις χρόνο.

2. Συνδύασε καταστάσεις

Μια μέρα στη σχολή μπορεί να είναι και μια καλή ευκαιρία για να δεις φίλους και να μην χρειαστεί να κανονίσεις κάτι διαφορετικό. Στη σχολή έχεις την ευκαιρία να δεις τους γνωστούς σου και έπειτα να πάτε για ένα ωραίο καφέ!

3. Φτιάξε πρόγραμμα ύπνου

Ο ύπνος είναι ένα σημαντικό κομμάτι των ανθρώπων που κάνουν πολλά, αλλά θέλει και αυτός τον κατάλληλο προγραμματισμό για να είσαι κομπλέ. Οι καλύτερες ώρες για να κοιμηθείς είναι από τις 12 μέχρι τις 7 το πρωί. Ξυπνάς γεμάτος ενέργεια και διάθεση ενώ ο οργανισμός έχει ξεκουραστεί όπως πρέπει.

4. Πάρε μία μέρα χωρίς να κάνεις τίποτα

Κάνεις πολλά μέσα στην εβδομάδα και για αυτό το λόγο χρειάζεσαι ένα ρεπό από όλα. Προσπάθησε να το πάρεις ένα Σάββατο για να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς. Η Κυριακή δεν είναι και η  καλύτερη ημέρα γιατί αμέσως μετά ξεκινάει η Δευτέρα και μπορεί να νιώθεις κούραση.

5. Μοίρασε τον χρόνο σου

Στο πλάνο σου πρέπει να δημιουργήσεις ένα χρονοδιάγραμμα της καθημερινότητας σου και αν δεις που καταναλώνεις αρκετή ώρα αλλά και που βλέπεις ότι επαναπαύεσαι. Έτσι, θα δώσεις βαρύτητα στις καταστάσεις που σου «κλέβουν» χρόνο και θα μπορέσεις να κάνεις σωστή διαχείριση.

6. Συγκοινωνίες

Επειδή κινείσαι με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, χρειάζεσαι ένα σωστό πρόγραμμα για τις συγκοινωνίες για να μη χάνεις το χρόνο σου και να είσαι ενήμερος.

Δες ακόμα: Elevator Pitch: Τι είναι και πώς μπορεί να σε βοηθήσει στην καριέρα σου;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;