Αποταμίευση: 5 τρόποι για να ξεκινήσεις φέτος!
Για φέτος ξεκίνα... αποταμίευση!

Η αποταμίευση είναι μία από τις καλύτερες συνήθεις που μπορεί να βάλει στην ζωή του. Και ο λόγος έγκειται στο ότι ποτέ δεν ξέρεις πότε θα χρειαστούν λίγα παραπάνω χρήματα, ενώ πάντα ενισχύουν το αίσθημα της ασφάλειας!

Ας δούμε λοιπόν 5 τρόπους με τους οποίους μπορείς να κάνεις πιο εύκολα αποταμίευση:

1. Μπουκαλάκια νερού

Σίγουρα καθημερινά αγοράζεις πλαστικά μπουκαλάκια με νερό. Άλλωστε είναι πολύ φτηνά και δεν καταναλώνεις πολλά χρήματα. Και εδώ είναι που κάνεις λάθος, διότι αν αντικαταστήσεις τα πλαστικά μπουκαλάκια του νερού με ένα παγούρι, τότε αποταμιεύοντας ένα μικρό ποσό καθημερινά θα καταλήξεις με ένα σεβαστό ποσό (δεδομένης της “θυσίας” που θα κάνεις) την εβδομάδα.

Και το καλύτερο είναι ότι η συγκεκριμένη επιλογή θα βοηθήσει το περιβάλλον, ενώ παράλληλα μπορείς να βρεις παγούρια τα οποία θα σου δίνουν και… στυλ!

2. Αγορές

Ένας πολύ γνωστός και συνάμα βοηθητικός “κανόνας” προκειμένου να περιορίσεις τις άσκοπες σπατάλες είναι αυτός της αναμονής. Πριν προβείς λοιπόν στην αγορά ενός ακριβού αντικειμένου που ενδεχομένως να μην χρειάζεσαι, όπως για παράδειγμα παπουτσιών, είναι προτιμότερο να περιμένεις τουλάχιστον μία εβδομάδα ή ιδανικά 30 ημέρες. Αν μετά από 7 ή 30 ημέρες θέλεις ακόμη διακαώς να το αγοράσεις, go ahead!

3. Στόχοι και πειθαρχία!

Η αποταμίευση θέλει στόχους, οι οποίοι διακρίνονται σε βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους. Οι μακροπρόθεσμοι αφορούν ένα μεγάλο ποσό, το οποίο θέλεις να εξοικονομήσεις για διάφορους λόγους μέσα σε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως είναι για παράδειγμα ένα έτος, ενώ οι βραχυπρόθεσμοι είναι μικρότεροι στόχοι που θέλεις να υλοποιήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για να επιτύχεις όμως τον σκοπό σου καλό θα ήταν να “σπάσεις” αυτόν τον στόχο σε μικρότερους και πιο εφικτούς. Αν για παράδειγμα θέλεις μέσα σε 1 χρόνο να μαζέψεις 100 ευρώ, μπορείς να θέσεις ως βραχυπρόθεσμο στόχο να μαζεύεις 8 – 10 ευρώ το μήνα.

Και φυσικά για να πετύχεις τον στόχο σου πρέπει να είσαι πειθαρχημένος και να μην “λοξοδρομήσεις”, κάτι που ισχύει άλλωστε και σε κάθε είδους στόχο που μπορεί να θέσεις!

4. Χώρισε τα χρήματά σου!

Η αλήθεια είναι πως σπαταλάς πιο συνετά τα χρήματά σου, όταν πληρώνεις με μετρητά απ’ ότι με κάρτα. Για αυτό το λόγο καλό θα ήταν να έχεις ένα συγκεκριμένο ποσό που χρειάζεσαι για τα προσωπικά σου έξοδα τον μήνα. Έπειτα, μπορείς να το χωρίσεις ανά εβδομάδα και να το τοποθετήσεις στο εσωτερικό ενός φακέλου. Έτσι κάθε εβδομάδα θα έχεις ένα συγκεκριμένο ποσό προκειμένου να χρησιμοποιήσεις για τις ανάγκες σου χωρίς να ξεφεύγεις από αυτό!

5. Μαγειρική!

Η αλήθεια είναι πως αν δεν αγαπάς την μαγειρική, ίσως σου φανείς δύσκολο στην αρχή. Παρόλα αυτά όταν μαγειρεύεις στο σπίτι σου εξοικονομείς χρήματα και η ποιότητα του φαγητού συνήθως είναι καλύτερη, αφού δεν επιλέγεις να φας junk food!

Δείτε επίσης: 6 τρόποι για να βγάλεις χρήματα online όσο είσαι φοιτητής!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;