BBC | Αφιέρωμα στην Εθνική Λυρική Σκηνή

569402_MARIA_KALLAS2

Στην Εθνική Λυρική Σκηνή και στα «ανοίγματα» της μέσα σε δυσμενές οικονομικό περιβάλλον κάνει αφιέρωμα το ραδιόφωνο του BBC, με αφορμή την παράσταση «Σταχτοπούτα».

Πιο συγκεκριμένα, το βρετανικό δίκτυο αναφέρει ότι παρότι η χώρα βυθίζεται στην ύφεση, η Λυρική Σκηνή κερδίζει «πόντους», λόγω της πρωτοβουλίας της να ξεκινήσει υπαίθριες παραστάσεις.

 «Όπως όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, έτσι και αυτοί της λυρικής σκηνής έχουν υποστεί περικοπές στους μισθούς της τάξης του 25%», σημειώνει το BBC 4, ενώ ο δημοσιογράφος που έκανε το ρεπορτάζ ρώτησε τον καλλιτεχνικό διευθυντή πώς ήταν τα πράγματα, πριν από δύο χρόνια που ανέλαβε.

«Ήταν ένας εφιάλτης. Για να μιλήσω πιο προσωπικά, ήμουν καλλιτεχνικός στη συμφωνική ορχήστρα της Θεσσαλονίκης. Όταν ανακοινώθηκε η τοποθέτησή μου στη Λυρική Σκηνή, όλοι αναφώνησαν: είσαι τρελός; », λέει ο Μύρων Μιχαηλίδης.

Με κομμένη την επιχορήγηση στο μισό και με 17 εκατομμύρια ευρώ χρέος, ο «τρελός» τα κατάφερε, αναφέρει στο ρεπορτάζ του το BBC.

Φιλοξενούνται επίσης οι απόψεις της σκηνοθέτιδας της «Σταχτοπούτας» Ροδούλας Γαϊτάνου που λέει ότι «προσπαθούμε να είμαστε δημιουργικοί και εφευρετικοί με τα λίγα μέσα που έχουμε πλέον».

Στο δίκτυο μιλά και η μέτζο σοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη, η οποία αναφέρεται στο αφιέρωμα της Λυρικής στην Μαρία Κάλλας. «Ο κόσμος ήταν πολύ ευτυχής, αλλά και εμείς οι καλλιτέχνες το ίδιο γιατί η τέχνη είναι επικοινωνία και γενναιοδωρία. Είναι κάτι σαν μια μεγάλη αγκαλιά για τον κόσμο. Είναι μια μεγάλη αγκαλιά για τους Έλληνες που περνούν δύσκολα», λέει.

Αφού το ρεπορτάζ του BBC αναφέρεται εκτενώς στις υπαίθριες παραστάσεις της Λυρικής Σκηνής, ο δημοσιογράφος κλείνει με τη φράση: «Ηταν ο Άντριου Μπόμφορντ από την Ελλάδα, τη χώρα Σταχτοπούτα της Ευρώπης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
0'
93 - 88
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
2'
21 - 12
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;