Halloween: Το doodle της Google σε καλεί να παίξεις με φαντάσματα!
Το Halloween γίνεται παιχνίδι φαντασμάτων!

Το Halloween γιορτάζει η Google με ένα doodle-παιχνίδι φαντασμάτων για να τιμήσει την αυριανή γιορτή.

Η Google δημιούργησε ένα παιχνίδι με φαντάσματα εξαιρετικά fun που μπορεί να παίξει ο καθένας και να νιώσει πως το Halloween έρχεται.

Oπότε, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να πατήσεις πάνω στο doodle, να ξεκινήσεις διαλέγοντας ομάδα και να αρχίσεις να μαζεύεις πόντους! Προσοχή όμως, γιατί μπορεί να σε πιάσει!

Το Halloween γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Οκτώβρη και χώρες όπως η Αμερική και η Ιρλανδία τα δίνουν όλα εκείνη τη μέρα με παρελάσεις και γιορτές. Η ρίζα της λέξης αυτής προέρχεται από το All-hallow-even και δηλώνει την παραμονή (eve) της γιορτής των Αγίων Πάντων (All Hallows Day – All Saints Day).

Η μέρα του Halloween έχει συνδεθεί με την υπερφυσική δραστηριότητα. Θεωρείται μία από τις ελάχιστες μέρες του χρόνου που είναι πραγματικά δυνατή η επαφή με τον κόσμο των πνευμάτων. Γενικότερα εκλαμβάνεται ως ημέρα που η μαγεία και η υπερφυσική δραστηριότητα βρίσκονται στο ζενίθ τους.

Το Halloween φαίνεται πως αποτελεί εξέλιξη της αρχαίας Κελτικής γιορτή Samhain, του θεού του Κάτω Κόσμου. Η μέρα αυτή σημάδευε το τέλος της συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα. Ταυτόχρονα η αλλαγή της εποχής ήταν και μια γέφυρα ανάμεσα στον πάνω κόσμο και στον κόσμο των νεκρών.

Παρότι σαν γιορτή εξακολουθεί να έχει μια μυστικιστική χροιά (σε σύγκριση με τις ελληνικές απόκριες), με την πάροδο των αιώνων και την εξέλιξη των εποχών, η γιορτή πήρε αρχικά χριστιανικό χρώμα. Στη συνέχεια όμως μετασχηματίστηκε από μιά σκοτεινή παγανιστική τελετή σε μέρα γέλιου, πάρτυ, μεταμφιέσεων και φυσικά είναι η μέρα του «trick or treat».

Την ημέρα του Halloween, τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται (κατά κανόνα η μεταμφίεση πρέπει να είναι τρομακτική) και γυρνούν στους δρόμους χτυπώντας πόρτες. Όταν τους ανοίγουν την πόρτα φωνάζουν «trick or treat» (δηλαδή «φάρσα ή κέρασμα») και αλίμονο στον νοικοκύρη που δε θα τους δώσει σοκολάτες και καραμέλες!

Την ημέρα αυτή υπάρχει μία ακόμα χαρακτηριστική παράδοση. Το σκάλισμα και στόλισμα της κολοκύθας!

Το έθιμο της κολοκύθας έχει ρίζες από έναν παλιό Ιρλανδικό μύθο. Αυτόν του τσιγκούνη και πειραχτήρι Τζακ.

Δες και αυτό: Halloween: Αυτά τα σπίτι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις ταινίες τρόμο!

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;